Hopp til hovedinnhold

Ultimafestivalen 2019

"Tradisjoner under press" er tema for den 29. utgaven av Ultimafestivalen. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede under åpningskonserten i Oslo konserthus torsdag kveld. 

13.09.2019

Åpningskonserten var Lasse Thoresens Lyden av Arktis, et 80 minutter langt multimedia-orkesterverk, inspirert av komponistens reiser i Svalbard og Finnmarks snødekte landskap. Konserten inkluderte visuelle elementer i form av video og foto fra Arktis av fotokunstneren Trym Ivar Bergsmo. 

Kronprins Haakon er festivalens beskytter og var til stede under åpningskonserten. Foto: UltimaOslo

Verket er produsert i samarbeid med Arktisk Filharmoni og ble fremført under ledelse av dirigent Christian Kluxen. Det byr blant annet på lokale samer, joik, bekkesilder og fuglesang. 

Nordens største festival for samtidsmusikk 

Ultima er Nordens største samtidsmusikkfestival. Festivalen finner sted i september hvert år og foregår på arenaer over hele Oslo.

Åpningskonserten var Lasse Thoresens "Lyden av Arktis". Foto: UltimaOslo

Ultimafestivalen skal fremme kunsteriske trender og innvoasjon, og gjøre musikk av høy kunstnerisk kvalitet tilgjengelig for flest mulig. 

Kronprinsen er Ultimas høye beskytter. Festivalen støttes av Kulturrådet og Oslo kommune, og ble arrangert for første gang i 1991. 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook