Hopp til hovedinnhold

Åpnet «The Twist» på Kistefos-museet

Hennes Majestet Dronningen åpnet Kistefos-Museets nye kunsthall «The Twist» i går. Bygget er både et museum, en skulptur og en bro i seg selv. 

19.09.2019

Det nye bygget på Kistefos-museet skrur seg på midten i en skupturell form og danner en forbindelse mellom nord- og sørsiden av parken. «The Twist» er designet av den danske arkitekten Bjarke Ingels og vil fungere som en utvidelse av den eksisterende skulpturparken. Designet er inspirert av omgivelsene på Kistefos og nærmest svever i et 60 meter langt spenn over Randselva. 

Åpningen av den nye kunsthallen på Kistefos. Foto: Benjamin Ward/Kistefos-museet.

Hennes Majestet ankom den offisielle åpningen sammen med Hans Kongelige Høyhet Kronprins Frederik av Danmark. Der ble de tatt imot av eier og grunnlegger av museet, Christen Sveaas. Til stede var blant andre også statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande. 

Over 500 inviterte gjester ble tatt imot til festmusikk av Kampen Janitsjarorkester. 

Inne i kunsthallen fikk gjestene se åpningsutstillingen Hodgkin and Creed - Inside Out, som sammenstiller maler Howard Hodgkin med konseptkunstner Martin Creed. Utstillingen viser viktige verker av begge kunstnerne. 

Dronningen fikk en omvisning inne i den nye kunsthallen. Her sammen med kunstneren Martin Creed. Foto: Benjamin Ward/Kistefos-museet.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook