Hopp til hovedinnhold

Feiret 100 år med Oslo-filharmonien

- Klassisk musikk handler om tradisjon, men også om innovasjon. Det handler om å fornye for å bevare, sa Hennes Majestet Dronningen, og konstanterte at årets 100-åring ser framover.

28.09.2019

Dronning Sonja var til stede under Oslo-Filharmoniens jubileumskonsert i Oslo Konserthus fredag kveld.

I løpet av disse 100 årene har Oslo Filharmoniske Orkester utviklet seg til å bli et orkester i verdensklasse og en norsk merkevare på kulturfronten. I anledning jubileet, har orkesteret holdt flere utendørskonserter i Oslo - blant annet på Slottsplassen. 

Filharmonien feiret med utekonsert på Slottsplassen i august. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

- Musikken blir først levende i møte med mennesker. Når over 20 000 mennesker var samlet på Slottsplassen den 15. august for sammen å lytte til konserten med dette fantastiske orkestret, så var det også en feiring av musikkens viktige rolle i vårt samfunn. Det var samspill på aller høyeste nivå, fortsatte Dronning Sonja.

Musikk fra "jubileumsårene"

Oslo-Filharmonien startet med fanfaren "Soundspeed" da Dronningen ankom konsertsalen. Fanfaren er komponert spesielt for jubilumskonserten av Rolf Wallin.

Pianisten Leif Ove Andsnes var en av kveldens solister. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

100-årsdagen ble feiret med musikk fra "jubileumsårene" 1919 og 2019, med Lise Davidsen, pianisten Leif Ove Andsnes og Truls Mørk (cello) som solister. Hans Olav Brenner var kveldens konferansier.

I pausen hilste Dronningen på Filharmoniens dirigent Vasily Petrenko, solistene Truls Mørk (cello) og Lise Davidsen (sopran), og konsertmester Elise Båtnes. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

I pausen hilste Dronningen på solistene og konsertmester Elise Båtnes.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook