Hopp til hovedinnhold

Dronningen besøkte Tøyenkomiteen

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Aktivitetshuset på Tøyen der hun møtte frivillige som mobiliserer til TV-aksjonen. Dronningen er høy beskytter for årets TV-aksjon som går til CAREs arbeid med kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 

03.10.2019

Sammen med generalsekretær i CARE, Gry Larsen og TV-aksjonsleder Vibecke Østby møtte Dronning Sonja frivillige i TV-aksjonskomiteen på Tøyen og Bøler - ildsjeler som sprer kunnskap og engasjement om årets TV-aksjon. 

Årets TV-aksjon går av stabelen 20. oktober, og kommuner og frivillige over hele landet jobber med å verve bøssebærere.

Tøyenorkesteret og barnekoret på Tøyen sørget for musikalske innslag og det ble samtaler fra scenen i Aktivitetshuset. Blant temaene var viktigheten av frivillig arbeid for et samlende lokalmiljø.

Dronningen deltok i en samtale om TV-aksjonen som 45 år lang tradisjon fra scenen, sammen med TV-aksjonsleder Øystby, Eldbjørg Mosvold Larsen, frivillig i Bøler TV-aksjonskomité siden 1977 og Jens Olav Sporastøyl, frivillig i Bøler TV-aksjonskomité. 

Dronningen ble tatt imot av Gry Larsen, generalsekretær i Care Norge, og ønsket velkommen til Aktivitetshuset av Tøyenkomiteen ved Åse Brandvold, Husssein Awadnur og Ayan Bashir. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.

Gry Larsen, Helga Hernes og Tøyenkomiteen snakket om inkludering og frivillighet. Tøyenkomiteen var representert ved leder Åse Brandvold, Hussein Awadnur og Ayan Bashir. På Tøyen har TV-aksjonen vært samlende for lokalmiljøet og drevet av behovet for å stille opp for andre. 

Årets TV-aksjon

TV-aksjonen 2019 "Nå er det hennes tur" går til CAREs arbeid med å gi kvinner i noen av verdens mest sårbare områder mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. 

TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. Landets ordførere står i spissen for mer enn 650 TV-aksjonskomiteer, og sammen med 7000 frivillige legges det til rette for 100 000 bøssebærere som skal ut og gå 20. oktober. 

Dronningen har et sterkt samfunnsengasjement og har ved flere aledninger vært beskytter for og deltatt aktivt i store aksjoner. Hun var med i aksjonskomiteen for den første TV-aksjonen i 1974 til inntekt for flytkninger og var beskytter både i 2010 og i 2016. I år er Dronningen igjen beskytter for TV-aksjonen - "Nå er det hennes tur" - til intekt for CARE. 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook