Hopp til hovedinnhold

Åpnet Flyt Drammen

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet i ettermiddag Flyt Drammen. Flyt er et livsmestringsprogram for ungdom i overgangen til videregående skole.

07.10.2019

Åpningen ble markert med en konfettikanon samtidig med at ungdommer i prosjektet holdt skilt med bokstaver som dannet ordet Flyt.

I Flyt lærer ungdom ulike verktøy og øvelser for å mestre noen av de utfordringene de kan møte i livet, bygge god psykisk helse, utvikle sosial kompetanse og gode kommunikasjonsferdigheter.

Flyt er et gratis fritidstilbud som varer et år fra høsten i 10. trinn og gjennomføres lokalt i samarbeid med kommunene. Flyt samarbeider med Sparebankstiftelsen DNB og Kronprinsparets Fond.

Kronprins Haakon ble ønsket velkommen til Drammen av koordinatorene Kjetil Nilssen og Linda Lerbak som fortalte om Flyt i Drammen.

"Vennebingo" var en av øvelsene som ble brukt for at deltakerne skulle bli bedre kjent med hverandre under Flyt Drammens første samling. Foto: Det kongelige hoff.

Deretter fortalte de forskjellige instruktørene om de øvelsene som Kronprinsregenten og ungdommene skulle gjennom. Det hele startet med Vennebingo som er en «bli kjent»-øvelse der alle deltagere har et bingobrett med ulike interesser og fakta som må fylles ut ved å snakke med de andre.

Neste øvelse på programmet var «Love shades». Kronprins Haakon og konserndirektør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB ledet øvelsen, og viste ungdommene bruk av «love shades» - store og fargerike hjerteformede briller. Siste øvelse på programmet under Kronprinsregentens besøk var «Framtidsspå» der ungdommene viste hvordan spå brukes som dialogverktøy i Flyt. Etter øvelsene fikk hver av deltagerne en Flyt-nøkkelring.

Livsmestringsprogram

Flyt er et livsmestringsprogram for ungdom i overgangen til videregående skole og er et supplement til skolen. Det er frivillig å delta i Flyt, og ungdommene gjennomfører programmet på sin fritid. I Flyt vil ungdommene lære ulike verktøy og øvelser for å mestre noen av de utfordringene de kan møte i livet, bygge god psykisk helse, utvikle sosial kompetanse og gode kommunikasjonsferdigheter. Dette er nøkkelkompetanse for å gjennomføre utdanning, delta i arbeidslivet og samfunnet ellers.

Åpningen av Flyt Drammen ble markert med at Kronprinsregenten avfyrte en konfettikanon med resirkulert papir. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.

Kronprinsparets Fond samarbeider med kommunene om gjennomføring av Flyt som gjennomføres på litt ulike måter i ulike kommuner, men det faglige innholdet er det samme. Programmet går over ett år, fra høsten i tiende klasse til ungdommene har startet på videregående skole.

Kronprinsparets Fonds visjon er å styrke fellesskapet for unge mennesker, slik at alle føler tilhørighet og kan delta.  Målet med Flyt er å bidra til å sette ungdom i stand til å gjennomføre videregående opplæring gjennom å styrke deres livsmestringsferdigheter.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook