Hopp til hovedinnhold

Norsk-afrikansk næringslivskonferanse

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var i morges til stede ved åpningen av Nordic-African Business Summit 2019 i Oslo. Nordic-African Business Summit er Nordens ledende næringslivskonferanse som utelukkende fokuserer på afrikanske markeder.

08.10.2019

Konferansen ble åpnet av utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. Mer enn 400 delegater fra 35 land deltar på konferansen.

Nigerias visepresident, Yemi Osinbajo, deltar på konferansen og etter åpningssesjonen hadde Kronprinsregenten og utenriksminister Søreide et bilateralt møte med visepresident Osinbajo og hans delegasjon.

Kronprinsen sammen med Nigerias visepresident, Yemi Osinbajo. Foto: Det kongelige hoff.  

Årets konferanse er den niende i rekken. To av Afrikas største økonomier – Sør-Afrika og Nigeria - er til stede på konferansen med stotre delegasjoner, og mange hadde forventninger til samtalen mellom visepresident Yemi Osinbajo og den sør-afrikanske ministeren for «Small Business Development» Khumbudzo Ntshavheni. Samtalen mellom de to ble moderert av Financial Times Afrika-redaktør David Pilling.

Økonomiene til Sør-Afrika og Nigeria utgjør nesten halvparten av BNP på det afrikanske kontinentet, og de to landene er vertskapsland for en rekke internasjonale selskaper. Redaktør Pilling ville vite hvordan visepresidenten og ministeren så på fremtiden til sine lands økonomier, og hvordan vekst i disse økonomiene vil påvirke resten av kontinentet i årene som kommer.

Norsk-afrikansk næringsforening (NABA) ble stiftet i 2012 og har til hensikt å fremme handels- og næringsvirksomhet på det afrikanske kontinent, samt bidra til å bygge bro mellom norsk og afrikansk næringsliv. Konferansen arrangeres av NABA i samarbeid med Norfund og Utenriksdepartementet.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook