Hopp til hovedinnhold

Verdiskaping i Innlandet

De to siste dagene har nærmere 200 unge ledere og talent vært samlet på Lillehammer for å bli kjent, lære av hverandre og diskutere «verdiskaping». Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterte, for syvende år på rad, til SIKT-konferanse.

30.10.2019

SIKT er en konferanse der møtene mellom mennesker står i fokus. Formålet er å la unge ledere og talent mellom 20 og 40 år, fra alle sektorer og deler av landet, samles for å diskutere utfordringer og løsninger for fremtidens Norge.

Nærmere 200 unge ledere og talent var samlet på årets SIKT. Foto: Alexander Eriksson / SIKT 

Verdiskaping

Årets konferanse har vært avholdt i regionen Innlandet, med hovedbase på Høgskolen i Innlandet på Lillehammer. Her har deltakerne løst oppgaver, diskturt og hørt foredrag om årets tema, som har vært verdiskaping. Både verdiskaping i form av kroner og øre, men også for samfunnet og oss som enkeltpersoner.

- Jeg tror at når vi møtes på tvers av geografi, bransje og bakgrunn kan vi i fellesskap være med på å skape noe nytt og verdifullt for oss selv og samfunnet vi er en del av. Skape noe bra for Norge, sa Kronprinsen da han ønsket årets deltakere velkommen.

Faglig og tankevekkende

Dagene har vært fylt med både faglig og tankevekkende innhold. Deltakerne har blant annet kunnet høre foredrag av internasjonale navn som den tidligere Obama-rådgiveren Anne-Marie Slaughter og Oxford-professoren Ian Goldin. Samt norske bidragsytere som film- og TV-skaper Ulrik Imtiaz Rolfsen og konsernsjef i SINTEF Alexandra Bech Gjørv.

 Den tidligere Obama-rådgiveren Anne-Marie Slaughter. Foto: Alexander Eriksson / SIKT

For mer informasjon om program og foredragsholdere kan du besøke sikt.org.

Fakta

Initiativtaker

Kronprinsen er opptatt av å skape møteplasser. Fra før har Kronprinsen, sammen med Kronprinsessen, etablert Vismennenes Dag og Gjestebud på Skaugum. Det er også viktig for Kronprinsen å støtte og styrke norsk næringsliv.

Kronprinsen er opptatt av å utnytte potensialet hos unge mennesker på flere arenaer, blanta nnet gjennom Kronprinsparets fond der alle prosjektene er rettet mot unge mennesker.

Kronprins Haakon på SIKT 2019. Foto: Alexander Eriksson, SIKT

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook