Hopp til hovedinnhold

STLs årskonferanse

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under årskonferansen til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn på Litteraturhuset i Oslo. Nasjonalisme og religion var tema for årets konferanse.  

28.11.2019

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) er en paraplyorganisasjon for tros- og livssynssamfunn i Norge. Organisasjonen ble opprettet i 1996 og har i dag 15 medlemssamfunn. 

Under årskonferansen
samles forskere fra inn- og utland, samt religions- og livssynsledere for å diskutere tema som er relevant for tros- og livssynsektoren. 

Forholdet mellom religion og nasjonalisme var tema for årets konferanse. Den engelske forskeren og grunnleggeren av The Woolf Institute, Edward Kessler, holdt åpningsinnlegget og trakk fram funn fra sin forskning knyttet til temaet. 

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, Kronprinsen og styreleder for STL, Britt Strandli Thoresen. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.

Kronprinsen ble ønsket velkommen av styreleder for STL, Britt Strandli Thoresen. Ordfører Marianne Borgen var også til stede under konferansen, sammen med blant andre flere av rådsmedlemmene i STL. 

STL jobber for å fremme fellesinteresser og likebehandling i lov og praksis. Samarbeidsrådet har også som formål å fremme gjelsidig forståelse og respekt mellom tros- og livssynssamfunn i Norge gjennom dialog. 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook