Hopp til hovedinnhold

Gjestebud på Skaugum

Kronprinsparet holdt gjestebud på Skaugum i kveld. De 60 inviterte gjestene er Røde Kors-delegater som står klare til å reise på kort tid i en katastrofesituasjon. 

27.11.2019

Kronprinsparets gjestebud har blitt en årlig tradisjon og kveldens utgave er det 15. i rekken. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen hadde i år invitert inn delegater som jobber frivillig for Røde Kors. Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for Norges Røde Kors. 

De frivillige delegatene er blant annet helsepersonell som på kort varsel kan rykke ut når det oppstår kriser og katastrofer. Delegatene jobber både med nødhjelpsoperasjoner og med prosjektstøtte til ulike nasjonale foreninger Røde Kors samarbeider med. 

Faglig program

Gjestene ble ønsket velkommen til Skaugum av Kronprinsparet. Generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland, innledet den faglige delen av programmet. Kirurgen Johan Bondi og sykepleierne Birgitte Gundersen og Merete Benestad delte sine erfaringer fra det internasjonale arbeidet som delegat. Kronprinsparet takket de frivillige for det viktige arbeidet de gjør. 

Delegatene som jobber for Røde Kors har formell utdannelse og minst tre års relevant arbeidserfaring. De har bakgrunn som blant annet jordmødre, sykepleiere, leger, psykologer, elektrikere og rørleggere. 

Etter den faglige delen var det duket for middag, og under måltidet sto artisten Marthe Wang for det musikalske innslaget.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook