Hopp til hovedinnhold

Norsk sopran på "The Met"

For en uke siden debuterte Lise Davidsen på the Metropolitan Opera. I 2015 vant hun Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og torsdag var Hennes Majestet til stede i New York.

06.12.2019

En av operaens mest sensasjonelle unge talenter. Slik beskrev det kjente operahuset den norske sopranen som nå har rollen som Lisa i Tchaikovskys Spardame. Og det er tydelig at de har troen på den unge sangeren: Hun kommer til å synge i ytterligere fem oppsetninger på the Metropolitan de neste tre sesongene.

Lise Davidsen under generalprøven på Spardame. Fra the Metropolitan Operas YouTube-kanal.

Lise Davidsen hadde startet en utdanning innen klassisk musikk – men ikke Opera. Hun så for seg en karriere innen barokkmusikk som mezzo-sopran. Dette endret seg da hun kom til København for å ta sin mastergrad. Læreren så helt andre muligheter: Davidsen var sopran og burde synge opera. At hun i dag allerede står på verdens største operascener er oppsiktsvekkende.

Superlativene har sittet svært løst etter gjennombruddet i 2015, og mange har spådd henne en stor karriere – særlig som tolker av Wagner og Strauss.

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse

Lise Davidsen mottok flere utmerkelser i 2015. Blant annet gikk hun av med seieren i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hun er den siste norske utøveren som har vunnet konkurransen, som avholdes hvert annet år med finale i Operaen i Bjørvika.

Dronning Sonja og Lise Davidsen etter prisutdelingen i 2015. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Dronning Sonja overrakte selv prisen til Davidsen, som blant annet sang Elisabeths «Deg, dyre sal» fra Richard Wagners Tannhäuser i finalen. Rollen som Elisabeth har allerede rukket å bli en signaturrolle for henne – en rolle hun blant annet har sunget ved Bayreuth – Richard Wagners «eget konserthus» i Bayern.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook