Hopp til hovedinnhold

Besøkte aktivitetshuset Fellesverket

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen møtte unge og frivillige på aktivitetshuset Fellesverket i Sandvika i dag. Fellesverket er en åpen møteplass for lokal ungdom i alderen 15-25 år. 

27.02.2020

Det er viktig at unge kan ha et trygt sted å komme til på fritiden. Fellesverket holder til i Røde Kors-huset i Sandvika og er både et sted ungdom kan treffe hverandre og et sted de kan lære. Det har blitt en populær møteplass blant ungdom i Bærum med rundt 100 besøkende hver åpningsdag. 

Kronprinsessen ble vist rundt av Nora Ristvedt og Abdul Dahir, to av de mange frivillige på Fellesverket. Underveis fikk hun høre mer om alle aktivitetene huset rommer. Her tilbys det både leksehjelp, arbeidstrening, gatemekling, konserter og ulike temakvelder. 

Omvisningen endte i en spennende omgang biljard med Noorullah Rahmani. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aktivitetshuset er åpent tre dager i uken. Ungdommene som besøker Fellesverket på ettermiddagen får også et gratis måltid, og under middagen fikk Kronprinsesse Mette-Marit høre historier om og fra Fellesverket fra både unge og frivillige. De frivillige i Røde Kors gjør en viktig innsats for å gi ungdom et godt og gratis fritidstilbud.

Kronprinsessen fikk servert både middag og gode historier. Her med med Nimaan Ibraahim. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Leksehjelp er et populært tilbud

I Sandvika er Leksehjelpen integrert i Fellesverket. Leksehjelpstilbud er først og fremst en møteplass for mestring og motivasjon, der frivillige leksehjelpere legger til rette for et godt læringsmiljø. Leksehjelpen er i tillegg en viktig sosial arena der barn og unge knytter kontakter og skaper sosiale nettverk på tvers av klassetrinn, bakgrunn og generasjoner.

Kronprinsessen møtte leksehjelper Karin Følkner og Najma Mohamed. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Fellesverket 

Fellesverket er Røde Kors' nasjonale satsing på ungdomsarenaer og består av ungdomshus med gratis aktivitetstilbud. Ungdommene som besøker Fellesverket skal oppleve et fellesskap der de føler seg hjemme, møtes og henger, lærer og mestrer.

I dag finnes Fellesverket i 10 ulike byer i Norge, med til sammen 13 hus. De ulike husene tilbyr ulike aktiviteter, men leksehjelp og møteplass er blant de faste aktivitetene hos dem alle.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook