Hopp til hovedinnhold

Besøkte mentorprogrammet Catalysts

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag mentorprogrammet Catalysts i Oslo. Catalysts kobler flerkulturell ungdom mellom 15 og 30 år med mentorer som kan hjelpe dem å lykkes med skole, arbeidsliv og livet generelt.

09.03.2020

Gjennom et halvt års program hjelper frivillige mentorer fra bedrifter og lokalsamfun ungdom med å sette seg mål for fremtiden. Mentorene får opplæring i metoder for å identifisere deltakernes styrker. 

Kronprinsen besøkte i dag Catalysts lokaler i Oslo sentrum. Der ble han ønsket velkommen av daglig leder og gründer bak Catalysts, Lisa Cooper og daglig leder for 675 Oslo, Anniken Fjellberg.

Under besøket fikk Kronprinsen en orientering om hvordan Catalysts jobber med en styrkebasert tilnærming i programmene. Tre tidligere deltakere, også kalt mentees, Idil, Aicha og Henrietta delte sine erfaringer og fortalte hva en mentor har betydd for dem gjennom sang, dikt og historier. 

Kamal Alnaeb fortalte om sine erfaringer med mentorprogrammet Catalysts. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff.

Mentorer og mentees gikk sammen i grupper og drøftet verdien av en mentorordning og følelsen av tilhørighet. Avslutningsvis delte deltakerne sine mestringshistorier. 

Catalysts

Catalysts visjon er å jobbe for et mer inkluderende samfunn, én relasjon av gangen. Programmet ble startet som en pilot i 2011 da Lisa Cooper, Catalysts grunnlegger, koblet somalisk ungdom med mentorer fra lokalsamfunnet. I dag er Catalysts aktiv i Oslo, Bergen og Viken. 

Catalysts er ett av prosjektene Kronprinsparets Fond støtter og samarbeider med. 

 

 

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook