Hopp til hovedinnhold

Åpnet Statpedkonferansen

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet i dag Statpedkonferansen i Oslo. Tema for årets konferanse er «Jeg vil også være med! Barnets stemme og medvirkning - for bedre læring og livsmestring i barnehage og skole.»

10.03.2020

Den årlige Statpedkonferansen samler over 700 deltakere til to dager med faglig påfyll om spesialpedagogikk. Statped, en offentlig etat underlagt Kunnskapsdepartementet, er arrangør for konferansen, som er den femte i rekken.

Kronprinsen var til stede under åpningen av årets konferanse i Oslo.

- I barnehagen og på skolen er alle like mye verd. Med sine unike egenskaper tilhører alle det samme fellesskapet. Å høre til, å være inkludert, er noe helt grunnleggende i livet. Sammen med andre vokser vi som mennesker og tilegner oss kunnskap. Noen trenger ekstra hjelp til å kunne bidra – på sitt nivå. Vi er alle forskjellige. Det er det unike med hver av oss som gjør samfunnet rikt, sa Kronprinsen i åpningstalen.

Kronprins Haakon åpnet årets Statpedkonferanse på The Hub i Oslo. Foto: Statped / Dan Nachtnebel.

Tema for konferansens første dag var «Spesialpedagogisk tilrettelegging og oppfølging – barnets stemme som kompass på veien til inkluderende praksis».

Kronprinsen var også til stede i salen under en panelsamtale om inkludering i utdanning og arbeidsliv med Marianne Borgen, ordfører i Oslo kommune, Peder Haug, professor i pedagogikk ved Høgskulen i Volda og Margrethe Skinderviken, ADHD Norges representant i Statpeds ungdomspanel.

Inkludering i utdanning og arbeidsliv var tema for panelsamtalen der Marianne Borgen, ordfører i Oslo kommune, Margrethe Skinderviken, ADHD Norges representant i Statpeds ungdomspanel og Peder Haug, professor i pedagogikk ved Høgskulen i Volda deltok. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff.

Statped

Statped sitt samfunnsmandat er å bidra til at barn, unge og voksne med særskilte opplæringsbehov best mulig kan mestre eget liv og være aktive deltakere i utdanning, arbeid og samfunnsliv.

Statped er den statlige spesialpedagogiske tjenesten for kommuner og fylkeskommuner.

De samarbeider for å sikre god og tilpasset opplæring for alle. Statped tilbyr kompetanseheving i barnehager og skoler og bistand i enkeltsaker. Deres viktigste samarbeidspart er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT).

Statped ble etablert som en nasjonal landsdekkende organisasjon i 2013.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook