Hopp til hovedinnhold

Nordisk samhold

Islands president sendte en varm hilsen til Hans Majestet Kongen og hele det norske folk da Kongeparet var i karantene. Kongen understreker viktigheten av nordiske bånd i sitt svar til Presidenten.

26.03.2020

Islands president, Hans Eksellense herr Guðni Th. Jóhannesson, sendte brev til Kong Harald da Kongeparet var i karantene etter sitt statsbesøk til Jordan i begynnelsen av mars.

Presidenten skriver:

"Jeg har mottatt nyheten om at Deres Majesteter Kongen og Dronningen for tiden er i karantene i samsvar med den gjeldende veiledning og de regler som nå har blitt innfort i Norge på grunn av coronaviruset.

Myndighetene i de forskjellige land arbeider nå på grunnlag av sakens stilling og situasjonen i deres respektive land, men vår felles målsetting er å nedkjempe dette viruset. Det er dessverre svært ondartet, men vi i Norden drar nå en enda større fordel av det enn noensinne før å ha etablert et kraftig helse- og velferdssystem gjennom tidene.

På vegne av Eliza og meg sender jeg Dem og hele det norske folk våre varme hilsener."

Kongen og Dronningen var vertskap da Guðni Th. Jóhannesson var på statsbesøk i Norge i 2017. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kong Haralds brev til Island 

Kong Harald understrekte nordisk fellesskap i sitt svar til Islands president:

"Hjertelig takk for Deres brev og varme hilsen til det norske folk. Takk også for Deres omtanke for Dronningen og meg. Jeg håper alt er vel med Dem selv og Deres familie. Jeg sender dere varme tanker.

Verden befinner seg i en alvorlig og uoversiktlig situasjon. Jeg ønsker å uttrykke min solidaritet med Island og de andre nordiske nabolandene, som alle er hardt rammet av denne pandemien. Det er mitt håp at våre lange, felles bånd vil oppleves som en stor styrke gjennom denne vanskelige tiden.

Jeg ønsker også å sende mine aller beste ønsker til det islandske folk i denne krevende tiden. Vi står sammen i dette. Og sammen skal vi klare å komme gjennom det som ligger foran oss."

 Kongens hilsen publisert i Island

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook