Hopp til hovedinnhold

– Takk til dere som står på hver dag

Ansatte i matbutikker roses av kunder under koronakrisen. I dag var det Hans Kongelige Høyhet Kronprinsens tur til å takke da han møtte tre butikkmedarbeidere til videomøte.

01.04.2020

Kronprins Haakon sa det var imponerende og viktig at dagligvaresektoren har holdt hjulene i gang i den vanskelige situasjonen samfunnet er i.

– Tusen takk til alle dere som står på hver dag for å få dette til å fungere, sa Kronprins Haakon på video fra Skaugum.

Ros fra kunder

Skiftleder og tillitsvalgt Gard Nordberg var med i samtalen fra Kiwi Grasmyr i Bamble kommune. Han er glad for at folk setter pris på jobben butikkansatte gjør og fortalte at han til og med hadde blitt stoppet og takket på tur i skogen.

– Det er bra at kundene kommer bort til de som jobber i butikkene og sier at de gjør en viktig innsats og en god jobb. Det gjør dere virkelig, sa Kronprinsen videre.

Kronprins Haakon blir orientert om den nye arbeidshverdagen til Gard Nordberg, Åse Linda Bakke og Trude Ramstad. Foto: Det kongelige hoff

Takket kundene

Åse Linda Bakke er ferskvareansvarlig ved Coop Extra på Vigrestad i Rogaland. Hun deltok i videosamtalen sammen med Trude Ramstad som er tillitsvalgt ved Rema 1000 i Åfjord i Trøndelag. De har jobbet i samme butikk i henholdsvis 12 og 3 år.

De siste ukene har det blitt innført en rekke smittevernstiltak for å beskytte kunder og ansatte. Trude Ramstad berømmet kundene for at de hadde vært flinke til å følge rådene som butikken har gitt.

– Det var godt å høre at dere som butikkansatte trekker frem kundene og sier at vi må skryte litt av dem også. Det er viktig at alle kunder følger tiltakene og rutinene som butikkene har innført, så de tar vare på hverandre, men også dere som jobber i butikken, sa Kronprinsen.

– Har normalisert seg

På spørsmål om hvordan de tre butikkmedarbeiderne opplevde situasjonen, fikk Kronprinsen til svar at den nå har normalisert seg. De fortalte samtidig om den kaotiske hamstringen som fant sted 12. mars i år, samme dag som regjeringen varslet sterke tiltak for å hindre spredningen av koronaviruset. Gard Nordberg sa butikken hadde slått alle salgsrekorder, men med en bismak. Det var ingen grunn til å feire.

Bakke, Ramstad og Nordberg er alle engasjert i fagforbundet Handel og Kontor i Norge som var med på å organisere videomøtet.

Handel og Kontor ble stiftet i 1908 og er i dag LOs tredje største forbund med over 74 000 medlemmer.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook