Hopp til hovedinnhold

Krisen gir nye måter å jobbe på

Koronakrisen har ført til store endringer i måten Kirkens Bymisjon jobber på for å nå sårbare grupper. – Dere har all grunn til å være stolte av arbeidet dere gjør, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i en hilsen til ansatte og frivillige i organisasjonen i dag.

02.04.2020

– Vi er så imponert over det arbeidet dere gjør – og måten dere har lagt om organisasjonen på så kort tid for å sikre at folk som trenger Bymisjonen i livene sine, fremdeles får den støtten de trenger, bare på en litt annen måte enn de pleier, sa Kronprinsessen videre.

Kronprinsparet i videomøte med Kirkens Bymisjon

Tidligere samme dag hadde Kronprinsparet fått en orientering om arbeidet i et videomøte med åtte ansatte i Kirkens Bymisjon.

Koronatiltak og stengte møteplasser har fått Kirkens Bymisjon til å tenke nytt. De driver mer med oppsøkende arbeid, enten ved å møte folk digitalt eller møte en til en, ansikt til ansikt. Besøksvenner har nå blitt ringevenner. I Oslo er det en egen suppesykkel, og Kirkens Bymisjon tilbyr nå hjemlevering av mat til eldre som tidligere møttes på seniorsenteret.

Kronprinsparet får en orientering av assisterende generalsekretær Johannes Heggland, hovedverneombud Ellen Nykaas og generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon. Foto: Det kongelige hoff

Kronprinsen takket

Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal fortalte litt om hvordan de har organisert arbeidet med daglige møter og kontakt med Kirkens Bymisjon i de 50 byene de er representert i. Kronprinsparet fikk en orientering om arbeidet som gjøres blant annet på gata og på sykehjemmene som Kirkens Bymisjon drifter.

– Arbeidet som dere i Kirkens Bymisjon gjør er alltid viktig, men spesielt viktig i denne krevende tiden, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og takket dem for innsatsen.

– Takk for den viktige jobben dere gjør i denne situasjonen. Særlig det dere gjør for de av oss som er litt mer utsatt. Kriser rammer ikke alltid likt, og det er ofte de gruppene som i utgangspunktet er mest sårbare som også er de som er mest utsatt i en krise. Da er det viktig at organisasjoner som deres er der ute og gjør en ekstra innsats for de som trenger det mest, sa Kronprins Haakon.

Til de mest utsatte

Kronprinsessen har engasjert seg i Kirkens Bymisjon over mange år, sist som beskytter for TV-aksjonen i 2018 hvor pengene gikk til organisasjonens arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

Kirkens Bymisjon leverer mat på døra. Foto: Torstein Ihle, Kirkens Bymisjon

Avslutningsvis ba Kronprinsessen dem om å sende en hilsen videre til utsatte mennesker som Kirkens Bymisjon møter:

– Vi vil gjerne sende en hilsen fra oss til de dere treffer der ute. Det er nok mange som er bekymret og redde, kanskje særlig blant de eldre, og de sender vi en ekstra god tanke til nå. Den omsorgen som dere viser dem i denne situasjonen, er viktig.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook