Hopp til hovedinnhold

Påskehilsen fra Kongeparet

Deres Majesteter Kongen og Dronningen er på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. Her er en hilsen til alle fra Kongeparet i anledning påsken.

03.04.2020

- Kongen og jeg er dypt og mektig imponert over alt det gode arbeidet som er gjort – det viktige og store arbeidet som er gjort i disse dager over det ganske land, sier Dronning Sonja i denne videohilsenen

Påskehilsen fra Kongeparet. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

- Jeg tror faktisk noe godt kommer ut av dette, fortsatte Dronningen. - Vi må omstille oss. Vi må se fremover. Og vi må finne løsninger som jeg tror vil være nyttige også når vi en gang kommer ut av denne krisen.

- Men vi vet at det er mange som har det vanskelig. Både økonomisk og på andre måter, understreket Kongen. - Det er mange permitterte. Det er selvstendig næringsdrivende som er redde for å miste bedriften sin. Det er arbeidstakere som er redde for å miste arbeidsplassen sin. Og det er mange som rett og slett er redde for å miste helsen sin.

- Det tror jeg er helt riktig, sluttet Dronningen seg til. - Men jeg tror også at vi må ha en tillit. Vi må ha stor tillit til myndighetene og forsøke å gjøre så godt vi kan med de rådene vi har fått for å kunne få denne krisen da over så hurtig som mulig. Jeg tror vi skal klare det på en veldig fin måte. Vi må hjelpe hverandre. Vi må forsøke å se det positive i en vanskelig situasjon. Og gå på med kamphumør. For dette kan tære på kreftene og tålmodigheten. Men jeg tror at vi er et såpass sunt folk. Dette klarer vi bra.

- Sammen skal vi klare dette. Som en nasjon og i samarbeid med resten av verden, sa Kongen.

Riktig god påske

Kong Harald og Dronning Sonja tilbringer påsken på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo, og benyttet denne videoanledningen til å ønske alle en riktig god påske. 

- Snart kan vi alle gi hverandre en god klem igjen, sier Dronningen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook