Hopp til hovedinnhold

Annerledes påskeberedskap

Med lite folk i fjellet organiserer Røde Kors beredskapen annerledes enn de pleier. Kronprinsparet fikk i dag en orientering av tre frivillige som er klare til innsats i påsken.

08.04.2020

– Dere gjør en utrolig viktig innsats året rundt, og i påsken er det vanligvis stort trykk på hjelpekorpset. I år er påsken annerledes, og dere gjør oppgaver utenom det vanlige, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på video fra Skaugum.

Inger Johanne Brekke (78) i Nordfjordeid, Bjørn Olav Søndrol (38) i Valdres og Atle Nes (42) i Trondheim deltok i videomøtet med Kronprinsparet.

De tre Røde Kors-frivillige fortalte om opplæring i smittevern og hvordan de hadde tilpasset tilbudet i sin kommune på grunn av koronasituasjonen.

Nærturer og koronaoppdrag

Denne påsken gjør de frivillige i Røde Kors seg klare for å mer direkte kontakt med sårbare grupper, beredskap for nærturer og koronarelaterte oppdrag.

Kronprinsparet får høre om en annerledes påske med nye oppgaver fra Atle Nes, Bjørn Olav Søndrol og Inger Johanne Brekke i Røde Kors. Foto: Det kongelige hoff

Gjennom sitt beskytterskap har Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen fulgt arbeidet til Norges Røde Kors i flere år. Hun er imponert over omstillingsevnen til ansatte og frivillige.

– Det er fint å se den evnen dere har som organisasjon til å legge om arbeidet til de nye behovene som har oppstått. Det er også godt å høre at dere fremdeles ser de som er trenger det mest. Alle må bry seg litt ekstra om hverandre i denne tiden, sa Kronprinsesse Mette-Marit.

Nye oppgaver

På spørsmål om hvordan denne påsken skiller seg fra andre påsker, kunne operativ leder Atle Nes i hjelpekorpset i Trondheim Røde Kors fortelle at de allerede nå ser økt bruk av Bymarka.

Inger Johanne Brekke leder lokalrådet for omsorg i Eid Røde Kors i Vestland. Besøkstjeneste og internasjonal kafé kan ikke drive som før, derfor tar de frivillige mer direkte kontakt med de som pleier å bruke tilbudet. Eldre og enslige får frivillige til å handle for seg. For mange er det den eneste kontakten med andre mennesker i løpet av en uke.

Eid Røde Kors har avtale med Stadt kommune om å kjøre ut mat til mennesker som ikke kan handle selv under koronasituasjonen. I dag er det hjelpekorpserne Annie Hellebust og Unni Kiviranta som står for handlinga. Foto: Jacob Leivdal Haavik, Eid Røde Kors

Påsken i år byr også på nye oppgaver for lokalforeningsleder Bjørn Olav Søndrol i hjelpekorpset til Grindaheim Røde Kors i Innlandet. Det er vanligvis mange hytteturister i Valdres, men i år har innsatsen dreid mot testing av koronavirus, kunne han fortelle.

Bjørn Olav Søndrol driver smittetesting i Valdres. Foto: Røde Kors

Til slutt takket Kronprinsparet alle i Røde Kors for innsatsen som gjøres hele året, men spesielt i disse tider:

– Vi er veldig import over innsatsen dere, og hele frivilligheten, legger ned for at alle skal føle seg trygge og ivaretatt rundt i landet. God påske alle sammen, avsluttet Kronprinsen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook