Hopp til hovedinnhold

NM i Ungdomsbedrift

- Jeg tror vi trenger ideene deres, entusiasmen og gjennomføringsevnen deres mer enn noen gang, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i videohilsen til NM i Ungdomsbedrift. Mesterskapet går digitalt hele uken.

05.05.2020

- Jeg håper at en del av ideene som kommer fram gjennom ungdomsbedriftene deres vil bli en del av dagliglivet vårt i årene som kommer, sa Kronprins Haakon til deltakerne i årets NM.

Mesterskapet gjennomføres digitalt denne gangen, og deltakelsen er rekordstor.

Rekordstort mesterskap

Det er påmeldt 138 ungdomsbedrifter til årets norgesmesterskap, med over 800 elever. Aldri tidligere har så mange ungdomsbedrifter deltatt. Det er også rekord i antall elever i videregående skole som deltar i programmet Ungdomsbedrift, der de jobber med å finne forretningsideer og utvikle og selge sine produkter eller tjenester.

- Jeg har veldig tro på det å jobbe med prosjekter som ungdomsbedrift, sa Kronprinsen i sin hilsen. -  Både fordi det kommer fine produkter ut av det, men også fordi dere lærer mye. Man lærer av å jobbe med noe konkret, både om samarbeid og problemløsning og om det å ta en god idé og føre den helt fram til et resultat.

Ungt Entreprenørskap sender direkte på Facebook

Hver dag klokken 15.00 kan man følge med på mesterskapets gang via Facebook, der de sender direkte hele uken. Åpningsshowet gikk av stabelen mandag, og hver dag fram til fredag kåres vinnere i ulike kategorier.

Ungt Entreprenørskap

Det er Ungt Entreprenørskap som står bak europamesterskapet. Sammen med næringsliv og skolevesen arbeider organisasjonen for å utvikle barn og unge kreativitet og tro på egne evner. Deres visjon er å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier.

Kronprinsen takket Ungt Entreprenørskap for å legge til rette for det hele, og bedriftslederne som stiller opp som dommere i konkurransen. Også dommernes innsats skjer digitalt, med vurdering av innsendte prosjekter og intervjuer over videokonferanser.

 

Kilde: www.ue.no

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook