Hopp til hovedinnhold

Møtte ungdom

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterte onsdag fire ungdommer til videomøte for å snakke om hvordan covid-19 har preget deres hverdag. Alle ungdommene er knyttet til forskjellige prosjekter som støttes gjennom Kronprinsparets fond.

03.06.2020

Har fått god oppfølging

Det var fire spente og positive ungdommer som møtte Kronprinsen fra hver sin dataskjerm. Ungdommene er med i forskjellige typer prosjekter som jobber for ungdom, og kunne dele erfaringer med hverandre og Kronprinsen. Ungdommene representerte hvert sitt prosjekt som mottar støtte gjennom Kronprinsparets fond.

Med i møtet var 16 år gamle Kevin Haviken Kathrud, 18 år gamle Juan Lopez, 20 år gamle Mohammad Said Aziz og 15 år gamle Savannah Svebakk-Bøhn. De kunne fortelle om en annerledes vår med nye utfordringer, men at de har fått god oppfølging, både fra skole og prosjektene de er del av.

Kronprinsen inviterte fire ungdommer til en samtale om hvordan de har håndtert koronakrisen.

Prosjektene

Ungdommene representerte fire forskjellige prosjekter. UngInvest AIB, der Kevin går, er et praktisk alternativ til videregående opplæring. Har jobber han blant annet med prosjekter for å lære seg å snekre.

Sandwich Brothers er et prosjekt som gir arbeidstrening til enslige flykninggutter. Her jobber Mohammad Said et par dager i uken, og selv om de hadde litt lite å gjøre de første ukene under koronapandemien har ordrene fra issultne i Oslo-området begynt å fylle seg opp igjen.

Juan er med i mentorprogrammet Catalysts. Hos Catalysts kobles ungdom i alderen 15-30 år sammen med mentorer som hjelper dem medalt fra skole til livet generelt. Juan har kun vært i Norge i ett år, men sier han har fått masse hjelp av sin mentor Synnøve.

Flyt i Drammen er et livsmestringsprogram som skal lære unge å mestre de utfordringene man møter i livet. Savannah har gjennom hele 10. klasse møtt til temamøter en gang i uken for å lære og diskutere.

Kronprinsparets fond

Kronprinsparets fond ønsker å bidra til prosjekter som støtter opp om ungdom som av forskjellige grunner risikerer å falle utenfor. Fondet bidrar med økonomisk støtte, og prosjektene blir del av et kompetansenettverk som kan utveksle utfordringer og erfaring med hverandre.  

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook