Hopp til hovedinnhold

I audiens hos Dronningen

Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett har nådd ut til et nytt publikum digitalt og utendørs. Denne uken tok Hennes Majestet Dronningen imot organisasjonene i audiens.

12.06.2020

Tirsdag var direktør Ingrid Røynesdal fra Oslo-Filharmonien i audiens hos Dronningen på Slottet.

Det er en tøff tid for flere kulturinstitusjoner, med bortfall av inntekter grunnet nedstengning og restriksjoner. Mange har måttet permittere ansatte, men ikke Oslo-Filharmonien.

Strømmet konsertserie

Rett etter påske startet symfoniorkesteret med den digitale konsertserien «Mellomspill» som har nådd et stort publikum – nasjonalt og internasjonalt.

Ingrid Røynesdal er administrerende direktør for Oslo-Filharmonien som Dronningen er beskytter for. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en 100 år lang historie. Dronning Sonja var til stede under Oslo-Filharmoniens jubileumskonsert i Oslo Konserthus i fjor.

Oslo-Filharmonien feiret 100-årsjubileet i 2019 med flere utendørskonserter i Oslo – her fra Slottsplassen i august. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Den 24 år gamle finske dirigenten og cellisten Klaus Mäkelä er engasjert som ny sjefdirigent.

Flyttet forestillingene til sykehjem og ut i naturen

I dag var representanter for Den Norske Opera & Ballett i digital audiens hos Dronningen.

Direktør Geir Bergkastet, ballettsjef Ingrid Lorentzen og nyansatt operasjef Randi Stene kunne fortelle om stor kreativitet under koronasituasjonen, med daglige minikonserter med sangere fra Operaen, nettbaserte ballettimer, strømmede forestillinger og danseforestillinger utendørs.

For to dager siden danset Nasjonalballetten i spektakulære omgivelser på toppen av fjellet Hoven i Stryn, 1000 meter over fjorden under. De har besøkt sykehjem, fengsel og skoler med danseforestillinger siden frigjøringsdagen 8. mai – 44 totalt.

Nå gjør sangere, dansere og orkestermusikere seg klare for gjenåpning av Operaen og for å ta imot publikum i mindre grupper fra 15. juni.

Dronningen møtte direktør Geir Bergkastet, ballettsjef Ingrid Lorentzen og nyansatt operasjef Randi Stene i digital audiens. Foto: Skjermdump Det kongelige hoff

– Gratulerer alle tre med utrolig flott innsats! Det er beundringsverdig hva dere har fått til, og veldig spennende og morsomt å se at det går an, i en vanskelig situasjon, å få så gylne og fine resultater med all den kreativiteten som dere har utvist, sa Dronningen avslutningsvis.

Beskytterskap

Dronning Sonja er beskytter for de to organisasjonene som hun tok imot i audiens denne uken.

Kongelige beskytterskap er en lang historisk tradisjon. I dag fungerer ordningen som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder av samfunnslivet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook