Hopp til hovedinnhold

Media delte sine koronaerfaringer

I Flekkefjord møtte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen med mennesker som jobber innen media og kommunikasjon. – Media har gitt veldig god informasjon og spilt en viktig rolle i denne perioden.

10.09.2020

Kronprinsen fortsatte i dag sin reise i Norge for å møte mennesker og miljøer – høre om deres erfaringer etter at pandemien traff landet i mars. I dag var turen kommet til Flekkefjord i Agder, og temaet var medier og kommunikasjon.

Kronprinsen i samtale med redaktør Kristen Munksgaard i Avisen Agder. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Et kraftig fall i annonseinntekter, et enormt nyhetsbehov og mange på hjemmekontor var noe av det Kronprinsen fikk høre om i samtale med representanter for media.

– Spilt en viktig rolle

Til stede i Flekkefjord kulturhus – Spira – var også kommunikasjonsfolk fra politi, sykehus, universitet, kommuner og NAV som fortalte om behovet for å gi befolkningen nødvendig informasjon og at informasjonen når frem gjennom mediene på en måte som er forståelig.

– Min opplevelse er at media har gitt veldig god informasjon og spilt en viktig rolle i denne perioden, slik at det skulle gå så bra som det kunne da pandemien var et faktum. Det er også pressens rolle å stille kritiske spørsmål. Jeg opplever at de har fått til den balansen bra, oppsummerte Kronprinsen i et pressemøte.

Avisen Agder, Fædrelandsvennen og NRK var representert i samtalen sammen med blant andre kommunikasjonsfolk fra Agder Politidistrikt, Universitetet i Agder, Sørlandet sykehus og NAV. Foto: Det kongelige hoff

Besøk til Avisen Agder

Før møtet med kommunikasjons- og medierepresentantene besøkte Kronprins Haakon avishuset til Agder (Flekkefjords Tidende). Kronprinsen ble tatt imot av avisens ansvarlige redaktør Kristen Munksgaard.

Først ble Kronprinsen vist rundt i redaksjonen der han fikk se hvordan lokalavisen blir produsert i papir og på nett.

Det ble også tid til en tur på desken, før redaktør Munksgaard redegjorde for de utfordringene pandemien har skapt for avisene med bortfall av annonseinntekter og fravær av kilder. Flere av journalistene måtte jobbe hjemmefra istedenfor fra avishuset i Flekkefjord sentrum. Kronprinsen fikk vite at mange aviser fjernet også betalingsmuren for at alle skulle få tilgang på den samme informasjonen.

Kunstvandring ned mot havnen

Ved avslutningen av besøket, på vei ned mot Tollbodkaia og Kongeskipet, fikk Kronprinsen en orientering om kunstverket «Rød løper» av kunstnerens selv, Christian Sunde.

Verket viser flere «bilder» fra Flekkefjord bys historie og var en gave fra den lokale sparebanken til byens 175-års jubileum i 2017.

Kronprins Haakon ankommer Tollbodkaia i Flekkefjord med sjaluppen fra Kongeskipet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook