Hopp til hovedinnhold

Barn i audiens hos Kongen

Torsdag kom en gruppe barn til Hans Majestet Kong Harald. De kom fra Blå Kors Barnas Stasjon for å snakke med Kongen om ting som opptar dem og hvordan de har hatt det i koronatiden.

11.09.2020

Det var fem barn og to voksne fra Barnas Stasjon i Kristiansand som kom, og de fikk kanelsnurrer og rød saft fra Slottets kjøkken.

Dumt å ikke kunne klemme

Barna fortalte Kongen om hvordan hverdagen har vært. De var spesielt opptatt av at det er dumt å ikke kunne klemme så mye nå, og Kongen var helt enig i at det er noe av det vanskeligste.

Fem barn fra Barnas Stasjon i Kristiansand var på besøk hos Kongen i dag. Foto: Det kongelige hoff

Barna fortalte Kongen om hvordan det hadde vært med hjemmeskole og digital undervisning, og hvor annerledes fritiden hadde vært. Kongen og barna snakket også om hvilke bekymringer omkring korona de hadde og fortsatt har.

Barnas Stasjon

Blå Kors Barnas Stasjon er et tilbud til barnefamilier i ulike livssituasjoner. Kong Harald har fulgt arbeidet til Blå Kors gjennom flere år. I 2008 var Kongen beskytter for TV-aksjonen til Blå Kors og besøkte i den forbindelse Barnas Stasjon i Fredrikstad. Da Blå Kors feiret 100 år i 2006, var Kongen til stede på jubileumsgudstjenesten i Oslo Domkirke.

I dag finnes Barnas Stasjon i Oslo, Kristiansand, Mandal, Hamar, Fredrikstad, Drammen, Bergen, Trondheim og Askøy.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook