Hopp til hovedinnhold

Dronningparken åpen

Dronningparken er normalt stengt for publikum mellom 1. oktober og 18. mai. I år er det besluttet å holde den åpen videre utover høsten.

30.09.2020

Det pågår sikringsarbeider rundt Slottsparken. Arbeidene medfører at en del av gangveiene ut og inn av parken er stengt for publikum i perioder. For å holde parken så tilgjengelig som mulig for publikum mens arbeidene pågår, holdes derfor Dronningparken åpen – i første omgang fram til 1. desember. (Senere forlenget utover i 2021 (red. anm.)

Arbeidene rundt parken

Lysthuset i Dronningparken ble oppført mellom 1854 og 1857. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Dronningparken er den eldste delen av Slottsparken, med historie som park helt tilbake til 1751.

Mer om Dronningparkens historie

Føres tilbake

Slottsgartneriet arbeider nå med å gjenskape denne delen av Slottsparken som et spesielt frodig og blomsterrikt område, og å øke det biologiske mangfoldet i parken. Her ses planter, insekter, fugler og annet dyreliv i sammenheng med en interessant og viktig del av norsk hagekunsthistorie.

Sommeren 2020 anla Slottsgartneriet to bed som gjenskapte bed funnet avbildet på postkort fra 1905. Det ene er et bladbed der bladenes form og farge står i sentrum. Det andre er et såkalt teppebed ment å gjenskape de sirlige mønstrene i fine tepper.

Bladbedet i Dronningparken ble "oppdaget" på et postkort fra 1905. Sommeren 2020 ble det gjenskapt av Slottsets gartnere. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Det opprinnelige postkortet er også fotografert opp og montert ute i parken, slik at alle parkgjester kan se forelegget for de nye, gamle bedene.

De senere årene har Dronningparken også vært rammen om flere arrangementer, ikke minst i forbindelse med markeringen av Kongeparets 25-årsjubileum som konge og dronning, og ved feiringen av Kongeparets 80-årsdager. 

Fakta

Slottsparken på Facebook

Slottsparken har sin egen side på Facebook. Her finner du bilder av parken gjennom årstidene, innblikk i parkens historie, informasjon om nye planer og pågående arbeider.

Siden passer for alle som er glad i Slottsparken - eller interessert i hvordan en slik stor bypark drives.

Kuleløk (Allium) i Dronningparken, Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff
Fakta

Slottsparken på Instagram

Du kan også følge Slottsparken på instagram. Her finner du flere bilder av parkens blomster og trær. Mye deles både til Instagram og Facebook.

Siden passer for alle som er glad i Slottsparken eller setter pris på trær og blomster generelt.

Blomstrende kirsebær i Kronprinsesse Märthas hage. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook