Hopp til hovedinnhold

Forfattersamtale i Deichman Bjørvika

– Det er noe så sårbart og vakkert med beskrivelsene dine av ensomhet, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen da hun mandag kveld ledet en samtale med forfatter Geir Gulliksen.

06.10.2020

På plass i Oslos nye hovedbibliotek snakket de to om kjønnsroller, identitet og nærhet.

Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med forfatter Geir Gulliksen i Deichman Bjørvika. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var også til stede under litteratursamtalen i Deichman Bjørvika. I juni åpnet han det nye hovedbiblioteket – en litterær storstue rett overfor Operaen i Oslo.

Kronprinsesse Mette-Marit har en samtale med forfatter Geir Gulliksen om hans nye roman og forfatterskapet hans. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Geir Gulliksen er aktuell med romanen «Bli snill igjen». Gulliksen debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Bøkene har vært nominert til en rekke priser, og i 2014 mottok han Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap.

Forfatter Geir Gulliksen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kronprinsessen er et lesende menneske og deltar på en rekke litterære arrangementer – fra lesestund for barn til litteraturfestivaler og bibliotekbesøk. Fra 26. april 2017 inntok Kronprinsessen rollen som ambassadør for norsk litteratur i utlandet. Hun deltok på flere arrangementer da Norge var gjesteland under Bokmessen i Frankfurt i 2019.

I Kronprinsessens litteraturengasjement står likevel ett arrangement i en særstilling: Litteraturtoget.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook