Hopp til hovedinnhold

Takket Helse-Norge

H.K.H. Kronprinsregenten og H.M. Dronningen tok imot ledere for helsemyndighetene på Slottet i dag. – I en tid preget av tvil og usikkerhet, er vi takknemlige for den handlekraften dere viste, sa Kronprins Haakon.

29.10.2020

Norges håndtering av covid-19 var tema for dagens lunsjmøte.

Kronprinsen takket

Kronprinsregenten hadde med en hilsen fra Hans Majestet Kongen. Deretter rettet han en takk til helsemyndighetene og hele det norske helsevesenet for det enorme arbeidet som er lagt ned siden pandemien traff Norge.

– Ingen visste vel med sikkerhet hvordan covid-19 ville ramme oss. Dere tok avgjørende valg i en tid preget av tvil. Men dere handlet med beste tilgjengelige kunnskap i bunn. Dilemmaene stod i kø, men sammen fant dere likevel løsninger, på vegne av oss alle.

Kronprins Hakon takker helsemyndighetene og hele det norske helsevesenet. Foto: Jil Yngland / NTB

Meteren

Helsemyndighetene var representert ved helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog, folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg, global helseambassadør John-Arne Røttingen og departementsråd Bjørn-Inge Larsen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie var blant gjestene ved dagens lunsj og talte etter Kronprinsregenten. Foto: Jil Yngland / NTB

Kronprins Haakon snakket videre om det pandemien har tatt fra oss, som begrensninger i personlig frihet, permitteringer, arbeidsløshet og de mange som har gått bort.

– Men det kunne likevel gått mye verre, som vi nå vet, påpekte han i sin hilsen og løftet frem hvordan helsemyndighetene har kommunisert vanskelige budskap.

– Det er veldig mye som fortsatt er usikkert. Men noen ting vet vi er viktige, og det har vi lært av dere: Passe på meteren. Vaske hendene. Være hjemme om vi har symptomer.

Av smittevernhensyn var det to meter avstand mellom alle til stede, mat og drikke var satt fram på forhånd og det var ingen servering underveis. Foto: Foto: Jil Yngland / NTB

– Dette er ikke over

Representantene for helsemyndighetene ble utfordret på å fortelle om deres tanker om pandemien i dag og hva de tenker om fremtiden. For som Kronprins Haakon avsluttet med å si:

– For dette er ikke over. Vi må holde sammen, og vi må være utholdende. Sammen skal vi få dette til.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook