Hopp til hovedinnhold

Vil sikre norsk musikkeksport

Over 20 norske musikkselskaper med internasjonale ambisjoner møttes i dag til digital idédugnad. – Den norske musikkbransjen har imponert meg, sa H.K.H. Kronprins Haakon i en videohilsen.

19.11.2020

Norge er et lite land med store talenter. Mange artister, produsenter og låtskrivere har gjort karriere internasjonalt, og i mange ulike sjangere.

– Den norske musikkbransjen har virkelig imponert meg de siste årene. Det er jo ingen ende på talenter som kommer og som gjør det bra, både i Norge og internasjonalt, sa Kronprins Haakon, og fortsatte:

– Den norske musikkeksporten var i bra vekst, og så kom koronaen. Og da ble det bråstopp, sa han.

Norsk musikkeksport etter pandemien

Stiftelsen Music Norway inviterte musikkeksportører til digitalt innspillmøte for å diskutere hvordan musikkbransjen kan sikre sin internasjonale posisjon og stå så sterkt som mulig, også etter covid-19-pandemien.

Kronprinsparet støtter opp om musikkbransjen og muligheten for eksport av norsk musikk. Her sammen med Kyrre Gørvell-Dahll (Kygo) og Music Norway-sjef Kathrine Synnes Finnskog under en bransjelunsj for norsk og amerikansk musikkindustri i New York i 2015. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB

– Heldigvis er denne bransjen veldig kreativ, digital og global. Derfor kan det arbeidet vi gjør i denne fasen ha stor betydning. Denne tiden gir oss også rom til å diskutere, skape og tenke. På å se nye muligheter i det som ligger foran oss, sa Kronprinsen, og la samtidig til:

– Og det er dere i musikkbransjen flinke til. Det er det inntrykket jeg har fått hver gang jeg har truffet dere – om det har vært i Finland, i New York, i Canada – eller på byLarm her hjemme i Norge, sa han.

Delte erfaringer og gode råd

Kronprinsen avsluttet med å se fremover:

– Og så gleder jeg meg til å møte dere, helst på en fullstappet konsertarena om ikke så veldig lenge, sa han.

Etter Kronprinsens hilsen delte fem musikkselskap erfaringer, innsikt og gode råd. Deretter ble det åpnet opp for diskusjon.

Blant temaene som ble diskutert var mål og ambisjoner for eksportarbeidet, bedre organisering og bedre samarbeid med andre eksportrettede virkemiddelaktører.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook