Hopp til hovedinnhold

NHOs årskonferanse viet jobbskaperne

Trygge og stabile samfunn får vi av samarbeid, tillit og jobb til folk, var budskapet på NHOs årskonferanse. H.K.H. Kronprinsen fulgte konferansen som i år var digital.

07.01.2021

Bakteppet for årskonferansen til Næringslivets Hovedorganisasjon var i år annerledes enn tidligere. Vi står midt i en pandemi, og det preget debatten.

– Stabile samfunn er det vi skal hige etter uansett. Hva kjennetegner stabile samfunn? Jo, det er samarbeid, tillit og jobb til folk. Vi har hatt en stor arbeidsledighet i 2020. Vi har ganske stor arbeidsledighet nå – 200 000. Å ha jobbskaping som tema er viktigere enn noen gang fordi jobb skaper trygge, stabile samfunn, sa administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO innledningsvis.

Student Kimiya Mo og administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO i en samtale om fremtidens jobbskaping. Foto: Torstein Bøe / NTB

Almlid ville samtidig se fremover.

– Jeg håper at vi i dag opplever optimisme oppe i dette og at vi klarer å se langt fram og tro på det gode liv, sa han.

Halvparten av NHOs medlemsbedrifter sier de har tapt omsetning i 2020. Det betyr tapte arbeidsplasser. 2021 kommer også til å bli tøft. Likevel var målet med årskonferansen å sette fokus på noe av løsningen.

Student Kimiya Mo var med en samtale om fremtidens jobbskaping og hvor viktig det er for unge at arbeidsgivere fremmer klima og miljø.

– Innovative og bærekraftige løsninger blir stadig mer viktig, sa hun.

Det ble vist til en fersk undersøkelse blant unge mellom 15 og 29 hvor en av fem svarer at noe av det viktigste for dem når de skal velge en arbeidsgiver eller ny jobb, er at arbeidsgiver tar klima og miljø på alvor.

Statsminister Erna Solberg deltok på NHOs årskonferanse som i år var en digital sending. Kronprins Haakon fulgte konferansen fra Skaugum. Foto: Det kongelige hoff

Statsminister Erna Solberg og lederen for Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre deltok også i samtalen i årskonferansen “Jobbskaperne”.

Alle som fulgte sendingen og årskonferansen ble bedre kjent med gründere og bedrifter som har løst krisen ved å skape nye arbeidsplasser.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook