Hopp til hovedinnhold

Åpnet digitale sjømatdager

Fra Rådhuskaia i Oslo, med reketråleren «Vikingen» og Oslofjorden i bakgrunnen, åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon den digitale konferansen Sjømatdagene.

19.01.2021

Sjømatdagene, som vanligvis er en konferanse som samler store deler av sjømatnæringen, blir i år avholdt som en digital sending som går over tre dager. Det er den tidligere NRK-journalisten Erik Wold som leder sendingene som blant annet kan by på partilederduell og innlegg fra Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

- Norge er en havnasjon. Vi har alltid levd i, og av det naturen har gitt oss. Den har vært med på å gi oss dagens velstand og rikdom. Slik kan det også bli framover, dersom vi klarer å samarbeide og bidra til globale, bærekraftige løsninger. Derfor spiller dere i sjømatnæringen en helt sentral rolle i Norges framtid, sa Kronprinsen da han åpnet årets konferanse. 

Kronprins Haakon fikk også mulighet til å hilse på Sigurd-Andre Kristoffersen som er skipper på reketråleren «Vikingen».  Som en av de omtrent 92 000 menneskene som jobber i sjømatnæringen i Norge kunne han fortelle om sine erfaringer det siste året. For en som vanligvis legger til kai i Oslo og selger reker og andre delikatesser fra havet direkte til turister og Oslos befolkning har også han merket virkningene av pandemien.

Reketråleren "Vikingen" lå til kai på Rådhuskaia og kunne by på ferske reker og sjøkreps. (Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff)
I sin hilsen til sjømatnæringen var Kronprinsen opptatt av å fremheve den viktige rollen havet spiller i å nå FNs bærekraftsmål:

- Naturen og næringen gir oss alle store muligheter – og samtidig et stort ansvar. Vi er helt i starten av FNs havforskningstiår. Stadig mer av maten til verdens voksende befolkning må komme fra havet. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook