Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen besøkte Sporveien

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen takket i dag de ansatte i kollektivtransporten som har holdt trikker, busser, ferger og baner i gang under pandemien.

20.01.2021

– Kollektivtrafikken er utrolig viktig i en by som Oslo – og i hele Norge, en livsnerve i samfunnet vårt, sa Kronprins Haakon under dagens besøk til Sporveien trikkebase på Holtet i Oslo.

– Det har vært et spesielt år med pandemien. De ansatte har gjort en imponerende jobb, både med å opprettholde tilbudet, men også klare å gjøre det på en trygg og god måte med smittevern. Det er mange dyktige folk her som gjør jobben sin på en utrolig bra måte. Det var fint å se, sa Kronprinsen etter møtet med ansatte i Sporveien som har holdt hjulene i gang under pandemien.

Uten en infrastruktur med et godt kollektivtilbud ville samfunnet ha stoppet opp.

Kronprins Haakon ser på de nye Oslo-trikkene sammen med ordfører Marianne Borgen og Cato Hellesjø i Sporveien. Foto: Lise Åserud / NTB

En ny koronahverdag

Sporveiens direktør, Cato Hellesjø, fortalte at Sporveien og de andre kollektivselskapene i landet satte i verk en rekke smitteverntiltak da pandemien rammet Norge. Det har medført økt renhold, desinfisering av ferger, busser, trikker og T-baner.

Bakgrunnen for besøket var å få mer kunnskap om hvordan de ansatte i transportsektoren har jobbet for å tilpasse seg koronahverdagen – og takke for jobben de har gjort gjennom nesten et helt år.

Kronprinsen snakker med ansatte i Sporveien om hvordan de har taklet koronautfordringene. Foto: Lise Åserud / NTB

De ansatte fortalte om usikkerheten den første tiden – for hva de utsatte seg for og hvordan det ville bli for publikum. De fant gode løsninger og løftet fram det gode samarbeidet mellom de ansatte, fagforeningene og ledelsen.

Med i samtalen var leder i Oslo Sporveiers Arbeiderforening Rune Aasen, trikkefører Belgic liu Ayşe, bussjørfør Arshad Fozia, fagarbeider Raymond Lorentzen og billettkontrollør på T-banen Jeanette Clausen.

Kronprinsen besøker Sporveien, Oslo kommunes driftselskap for kollektivtrafikk. Foto: Lise Åserud / NTB

Nye trikker

Etter møtet med de ansatte fikk Kronprinsen se nærmere på en av de nye trikkene som skal settes inn i Oslos kollektivtrafikk i løpet av året. Sporveien fikk de to første trikkene i fjor som for tiden testkjøres i hovedstaden.

Oslo skal få 87 nye trikker frem til 2024. De nye trikkene får større kapasitet enn dagens trikker – noe som medfører at antall reisende med trikk kan fordobles fra dagens 51 millioner reisende til nærmere 100 millioner reisende i 2030.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook