Hopp til hovedinnhold

For kvinners helse i 125 år

I dag markerer Norske Kvinners Sanitetsforening sin 125-årsdag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit sendte en digital hilsen til Sanitetskvinnene.

26.02.2021

Jubileet ble markert med en direktesending over Sanitetskvinnenes nettsider, ledet av deres generalsekretær Grete Herlofson, med innslag og hilsener. Her er Kronprinsessens gratulasjon til landets største kvinneorganisasjon:

Kronprinsesse Mette-Marits hilsen til Sanitetskvinnene. Foto: Det kongelige hoff

Sanitetskvinnene er Norges største kvinneorganisasjon med 40.000 medlemmer fordelt på 600 lokalforeninger. De fremmer kvinners helse og livsvilkår, bidrar til en inkluderende oppvekst og skaper trygge lokalsamfunn. Arbeidet skjer gjennom frivillighet, forskning, politisk påvirkning og ideelle virksomheter. 

Prinsesse Astrid beskytter

Prinsesse Astrid, fru Ferner er Norske Kvinners Sanitetsforenings beskytter, slik hennes mor, Kronprinsesse Märtha, var det før henne. 

Prinsesse Astrid sendte organisasjonen en hilsen i desember for å berømme deres innsats under koronapandemien:

 

 Organisasjonens første beskytter var Dronning Maud i 1906.

Samfunnssikkerhetsprisen 2021

Sanitetskvinnene har jobbet for kvinnehelsen siden 1896, men er også en beredskapsorganisasjon som trår til når det gjelder. Det siste året har de gjort en stor innsats for å avlaste det offentlige og hjelpe enkeltmennesker i møte med koronapandemien. De har vært ringevenner, handlet mat og medisiner til mennesker i isolasjon, bemannet teststasjoner og spredd informasjon om smittevern på 15 ulike språk.

Sammen med deres innsats etter skredet i Gjerdrum, er dette bakgrunnen for at Sanitetskvinnene er tildelt Samfunnssikkerhetsprisen 2021, overrakt fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og bekjentgjort under markeringen i dag.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook