Hopp til hovedinnhold

Åpnet årets Likestillingskonferanse

– Vi hadde kommer så langt. Vi har ikke råd til å miste alle disse fremskrittene, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han satte fokus på pandemiens innvirkning på likestillingsarbeidet verden over.

03.03.2021

Nesten ett år etter at pandemien stengte ned Norge og resten av verden åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Likestillingskonferansen 2021. Naturlig nok var et av de store temaene for konferansen hvordan Covid-19 har påvirket likestillingen.

– Også her i Norge har krisen synliggjort at kamper som har vært kjempet gjennom generasjoner ikke er utkjempet én gang for alle: Tradisjonelle kjønnsroller har blitt forsterket. Mange forteller at mor – i større grad enn far – tok rollen som både kokk, lærer og fulltidsarbeidende på hjemmekontor under den første nedstengningen, sa Kronprinsregenten i sin åpningstale.

Krise som forstørrelsesglass

Konferansen, som i år ble avholdt digitalt, ble ledet av skuespiller og samfunnsdebattant Iselin Shumba og hadde fått tittelen «Krise som forstørrelsesglass? Likestillingskonsekvenser av koronapandemien». Også statsminister Erna Solberg og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja talte om likestillingsutfordringene som har blitt forsterket under pandemien. 

Etter sin åpningstale fulgte Kronprins Haakon med på konferansen digitalt fra Skaugum. (Foto: Det kongelige hoff)

 

Nasjonal likestillingskonferanse er en årlig konferanse som arrangeres av Kulturdepartementet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. I tillegg til statsministeren og kulturministeren deltok blant annet utenriksminister Ine Eriksen Søreide, likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm og politidirektør Benedicte Bjørnland på konferansen. 

Hele konferansen ligger tilgjengelig på Regjeringen.no.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook