Hopp til hovedinnhold

Honnørmarsj ankom Slottet

Siden 5. mars har en gjeng hardhauser gått på ski fra Hardanger. Målet har vært Oslo og Slottet, og den lange turen har de kalt Dronning Sonjas honnørmarsj.

13.03.2021

Med ski på beina og pulk på slep var det en sliten, men glad gjeng som fredag ettermiddag ankom turens endelige mål: Slottsplassen. Turfølget har de siste dagene støtt på det meste av hva en norsk senvinter kan by på: alt fra strålende sol til kraftig vind og snø. Men selv med skjegget fullt av snø og frost, har de elleve guttene holdt humøret oppe i det de selv omtalte som "noe av det flotteste turlandskapet Norge har å by på".

Den opprinnelige planen var at turfølget skulle få komme på en audiens med Hennes Majestet Dronningen, men på grunn av smittesituasjonen i hovedstaden lot dette seg ikke gjennomføre. I stedet måtte møtet løses med digitale hjelpemidler. 

Dronningen kunne fortelle at hun spent hadde fulgt med på internett, der gutta har lagt ut oppdateringer underveis på turen. Dronningen fortalte videre at hun var meget imponert over stå-på-viljen og oppfinnsomheten til de elleve turkameratene.

Turfølget fremme ved målet. (Foto: Sven Gjeruldsen / Det kongelige hoff)

Kom med invitasjon

Turfølget hadde også gaver til Dronningen. Blant annet fikk hun overrakt en av de siste skiene som ble produsert på gamle Utne skifabrikk i Hardanger. På skien var navnene på alle som hadde vært med å gå honnørmarsjen inngravert. Dronningen fikk også overrakt en invitasjon til Hardanger Musikkfest, som går av stabelen senere i år.

De elleve som var med på turen er Arne Lunestad, Asgaut Valland, Terje Langeland, Bjørnar Fykse, Knut Skinnes, Are Opstad Sæbø, Eirik Sæbø Nilsen, Kjartan Bergsvåg, Morten Laupsa-Borge, Odd Arne Botnen og Arne-Kristian Glück-Teigland.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook