Hopp til hovedinnhold

– Unge gir håp for fremtiden

– Jeg håper og tror at erfaringene fra det siste året vil øke bevisstheten om å ta vare på naturen og kloden vår, sa Hans Majestet Kongen i sin digitale hilsen til Norges Naturvernforbunds landsmøte i ettermiddag.

23.04.2021

På grunn av pandemien gjennomføres Naturvernforbundets landsmøte digitalt. Forbundet ble stiftet i 1914 og er Norges eldste natur- og miljøvernorganisasjon med sine vel 100 fylkes- og lokallag over hele landet.

Kong Haralds hilsen til Norges Naturvernforbunds landsmøte 23. april 2021. Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff

Kong Harald har i mange år vært Naturvernforbundets høye beskytter.

– Å ta vare på naturen er å ta vare på oss selv og dem som kommer etter oss. Det vet dere i Naturvernforbundet bedre enn de fleste. Heldigvis er mange unge i dag engasjert i naturvern. Det gir meg håp for fremtiden, sa Kongen i sin hilsen til landsmøtedelegatene som fulgte talen via nettet.

– Det gir også god grunn til optimisme – på naturens vegne – å vite at Naturvernforbundet har over 30 000 medlemmer, spredt over hele landet.

Kong Harald møter Miljøagentene under 100-årsmarkeringen til Naturvernforbundet i Bergen i 2014. Foto: Naturvernforbundet

Naturvernforbundets medlemmer arbeider med et bredt spekter av saker innen miljø- og naturvern, men spesielt med områdene naturvern, klima, energi og samferdsel.

Organisasjonen har vært med å kjempe fram mange av de lovene som i dag er avgjørende for beskyttelse av naturen.

Det klassiske naturvernet med bevaring av naturområder og arter er fortsatt et kjerneområde for organisasjonen, men arbeidet med klima, energi og samferdsel har blitt stadig mer omfattende og er nå en sentral del av Naturvernforbundets arbeid.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook