Hopp til hovedinnhold

Hilste Tysklands store havkonferanse

I formiddag åpnet den store maritime konferansen i Rostock. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon sendte en hilsen til deltakerne fra øya Steilene i indre Oslofjord.

10.05.2021

Den gamle skipsleden er en viktig rute mellom Oslo og havnebyer over hele kloden - slik havet alltid har vært Norges bindeledd til Europa og resten av verden.

Havet er viktig transportåre, et enormt matkammer og en gigantisk, fornybar energikilde - i tillegg til å by på fantastiske opplevelser. Men vi fortsatt skal kunne høste fra havet slik vi har gjort gjennom generasjoner, er vi nødt til å sørge for at havets helse holdes ved like. I dag trues det av klimaendringer og forurensning - ikke minst i form av plast, påpekte Kronprins Haakon, og understrekte behovet for handling. 

Kronprins Haakons hilsen til den store havkonferansen i Rostock. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

Tyskland og Norge er ledende havnasjoner med lang historie. I middelalderen var Rostock og Bergen begge medlemmer av det hanseatiske forbundet og handlet med salt og tørrfisk. I dag samarbeider virksomheter i de samme byene om utviklingen av maritim teknologi i verdensklasse. Det er bare ett eksempel på samarbeid. Potensialet for videre utvikling er stort, sa Kronprinsen, og ønsket deltakerne en interessant og vellykket konferanse.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook