Hopp til hovedinnhold

Møter med berørte fra 22. juli

I år er det ti år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. Kongefamilien ønsker å følge opp en del av dem de møtte for ti år siden, samt andre som på ulike måter ble direkte berørt av terroren.

27.05.2021

I tillegg til deltakelse på de offisielle markeringene 22. juli, vil derfor Kongefamilien gjennom hele 2021 invitere til møter og audienser med representanter for de berørte – som overlevende, pårørende, nødetater og frivillige hjelpere.

Gjennom møtene ønsker Kongefamilien å samtale om veien videre etter 22. juli 2011 – både for enkeltmennesker og for det norske samfunnet.

De overlevde Utøya

I dag møtte Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen to overlevende fra Utøya.

Munir Jaber og Elin L’Estrange var begge på Kronprinsparets årlige gjestebud i 2012 – da temaet var livsmestring etter å ha opplevd traumatiske hendelser.

I dag fikk de mulighet til å samtale med Kronprinsparet om de ti årene som har gått siden de overlevde terrorangrepet på Utøya.

Kronprinsparet møtte Munir Jaber og Elin L’Estrange på Skaugum. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Møter med andre berørte

Tiårsmarkeringen gir anledning til å reflektere rundt temaer som hva vi har lært, hvordan vi tar lærdommen med oss videre, og hvordan vi sørger for å formidle viktig kunnskap om terrorangrepene til nye generasjoner.

Kronprinsparet har tidligere denne våren hatt møter med leder Lisbeth Røyneland og nestleder Tor Inge Kristoffersen i Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli – og med AUFs leder Astrid Hoem og tidligere generalsekretær i AUF Tonje Brenna.

I neste uke møter Deres Majesteter Kongen og Dronningen to overlevende fra 22. juli samt to av livredderne i audienser på Slottet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook