Hopp til hovedinnhold

På fjorden med ungdommen

Sammen med Norsk friluftsliv og Oslo Kajakklubb dro Kronprinsparet denne uken på padletur med fire ungdommer i Oslofjorden. Det siste året har friluftsliv vært et viktig pusterom for mange unge.

02.06.2021

Ved Rolfsbukta i Bærum, utenfor klubbhuset til Lysakerfjorden brettseileklubb, ble Kronprinsparet tatt i mot av fire ungdommer fra Oslo Kajakklubb. Her ble de også tatt imot av Stein Ragnar Hagen-Breda som jobber med ungdommene i kajakklubben og Siri Meland som er fagsjef i Norsk Friluftsliv.

Deretter var det bare å finne frem riktig redningsvest, justere padleårer og komme seg opp i kajakken før Kronprinsparet og ungdommene satte kursen for Ytre Vassholmen, en liten holme som ligger i Oslofjorden.

Turfølget på vannet i retning Ytre Vassholmen. (Foto: Det kongelige hoff / Simen Sund)


Etter en liten padletur i strålende sommervær var følget fremme ved holmen, der de ble tatt imot av Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier og prosjektleder for mangfold og inkludering, Tonje Refseth.

Norsk friluftsliv er en fellesforening som samler 18 frivillige friluftslivsorganisasjoner. Til sammen favner de over 5000 lag og foreninger i hele landet. De kan melde om at de det siste året har sett at mange nye grupper har funnet veien til friluftslivet.

Naturen har vært viktig 

- Det har vært et annerledes år og mange har søkt ut i naturen. Det er veldig viktig med alle de frivillige som jobber med å tilrettelegge for at folk skal kunne komme seg ut, sa Kronprinsen til NRK under turen.

Kronprinsparet fikk mange gode tips fra de dyktige padlerne. (Foto: NTB / Heiko Junge)

Ute på Ytre Vassholmen fikk Kronprinsparet og ungdommene muligheten til å både smake på samosa og chili con carne, før måltidet ble avsluttet med rosinboller medbrakt av Kronprinsparet fra Skaugum.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook