Hopp til hovedinnhold

Sommer på Oscarshall

Lørdag 3. juli åpner sommersesongen 2021 på Oscarshall. Lystslottet vil være åpent for omvisninger onsdag-søndag fram til 29. august - i tillegg er parkvandringer en del av tilbudet i sommer.

28.06.2021

Lystslottet Oscarshall ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. I dag disponeres slottet av Hans Majestet Kongen, men tilhører den norske stat.

Vestibylen på Oscarshall. Foto: Det kongelige hoff

En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum.

Adolph Tidemand var en av kunstnerne som bidro til utsmykkingen av Oscarshall. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Parkvandringer

Parken som omkranser Oscarshall er åpen for alle i lystslottets åpningstider. Det er ikke nødvendig med billett for å hygge seg i hageanlegget. På grunn av pandemien er kaféen stengt, men ta gjerne med egen mat for en koselig lunsj i hagen.

Utsikt over parkanlegget på Oscarshall. Foto: Det kongelige hoff

De kongelige samlinger arrangerer flere parkvandringer i sommer:  23. juni, 7. juli, 4. august og 11. august. Det er gartnere ved Slottsgartneriet som er guider på disse turene, og billetter fås via Ticketmaster. Detaljer finner du på Facebook/Arrangement:

Parkvandringer på Oscarshall

Praktisk informasjon

Oscarshall vil være åpent onsdag - søndag fram til og med 29. august, bare stengt enkelte dagar på grunn av ulike arrangementer. Se faktabokser til høyre (eller nederst om du bruker mobil) for detaljer om tider og billettpriser.

Om atkomst og annen praktisk informasjon

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster. Restbilletter selges på stedet.

 

Fakta

Billetter til Oscarshall

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster fra begynnelsen av mars og gjennom hele sesongen. Nå er Oscarshall stengt for i år. Vi ønsker velkommet tilbake i 2024.

  • Voksen: 125,-
  • Honnør/student: 100,-
  • Barn (6-17): 60,-
  • Barn 0-5: gratis
  • Lukkede grupper inntil 30 personer: 3500,-

Restbilletter er å få kjøpt på Oscarshall, på Kafé Dronning Joséphine.

Det er også mulig å kjøpe kombinasjonsbilletter til Oscarshall og Dronning Sonja KunstStall:

  • Voksen: 230,-
  • Honnør/student: 180,-
  • Barn (6-17): 100,-

 

Fakta

Åpningstider 

Oscarshall og det tilhørende parkanlegget er åpent for publikum om sommeren. I 2023 varte sesongen fra 3. juni til 27. august.

Vi takker for alle hyggelige besøk og ønsker velkommen tilbake i 2024.

 

 

Du kan kjøpe billett til omvisningene på Oscarshall hos Ticketmaster eller i Galleri Joséphine. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook