Hopp til hovedinnhold

Delte ut pokaler til seilere

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte lørdag ettermiddag ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2021.

05.07.2021

Den tradisjonsrike regattaen på Hankø utenfor Fredrikstad ble arrangert for første gang i 1882. Prinsessen ble tatt imot av styreleder i KNS, Nils Klippenberg, leder av organisasjonskomiteen Marit Grundseth og regattasjef Trine Tjøm ved ankomsten til Hankø Yacht Club. Statsråd Nikolai Astrup var også til stede ved premieutdelingen.

Prinsessen delte ut premier under den tradisjonsrike regattaen på Hankø. (Foto: Simen Sund, Det kongelige hoff)

I alt var 48 båter påmeldt til årets regatta, som var et samarbeid mellom Kongelig Norsk Seilforening, Fredrikstad Seilforening, Hankø Yacht Club og Grundig. Seilerne har konkurrert siden torsdag, og mesterskapet ble avsluttet lørdag ettermiddag før premieutdelingen fant sted.
 
Regattaene er blitt holdt i farvannet utenfor Hankø og det ble konkurrert i klassene 8 mR, Melges24, J70, IOD og Drake.

Grundig Hankø Race Week er en regatta for kjølbåter, for inviterte klasser. Regattaen har overtatt for det som før i tiden ble kalt Pokalseilasene på Hankø, og Hankøregattaene. Selv om det er blitt arrangert regattaer i området rundt Hankø i snart 140 år, så ble 

Pokalseilasene som årlig regatta på Hankø i startet i 1959 da Herman F Whiton satte opp King Olav’s Cup i 6-mesterklassen. Senere er det blitt satt opp flere pokaler i flere klasser.  I klasser med lengre historie på Hankø deles fortsatt de opprinnelige pokalene og andre vandrepremier ut. Det stilles krav om minst syv deltagende båter for at en klasse kan starte, og for at pokalen kan deles ut. Derfor vil det variere litt fra år til år hvilke klasser som deltar. Det er gitt unntak for 8 mR, som kun behøver å være fem. King Olav’s Cup ble senere overført til 5.5 meter-klassen, og seiles fortsatt om på Hankø når klassen stiller med nok deltagende båter til å få starte.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook