Hopp til hovedinnhold

Kongen markerte sesongslutt

Hans Majestet Kongen debarkerte i ettermiddag Kongeskipet Norge. Debarkeringen markerer at sesongen for Kongeskipet er over for i år.

23.08.2021

Kong Harald benyttet anledningen til å takke skipets mannskap for en fin og opplevelsesrik sesong. Hennes Majestet Dronningen var også til stede under debarkeringen.

Kong Harald takket mannskapet om bord da han inspiserte Kongeskipet under årets debarkering. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen. Det kongelige hoff

Kongeskipet Norge har hatt en lang og variert sesong – og har vært ofte å se langs norskekysten fra nord til sør. Kongeparet benyttet Kongeskipet under det offisielle besøket til Flåm, Hyllestad og Florø i juni.

Vestlandsvær da Kongeparet og Kongeskipet ankom Aurlandsfjorden i juni. Foto: Heiko Junge / NTB

På grunn av den pågående smittesituasjonen har det også i år vært færre offisielle turer med «Norge», men Kongefamilien har likevel benyttet skipet langs hele norskekysten i løpet av sommeren.

Kongeskipet har ofte vært å se langs norskekysten i løpet av årets sommersesong. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kongeskipet Norge ble gitt i gave fra det norske folk til Kong Haakon VII etter en landsomfattende innsamlingsaksjon i 1947. Skipet eies av Hans Majestet Kongen, men blir drevet av Sjøforsvaret. Når Kongen er ombord på K/S Norge, vaier Kongeflagget på toppen av skipets aktermast.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook