Lunsj for diplomater
Hans Majestet Kongen holdt i ettermiddag lunsj for nye utenlandske ambassadører som skal tjenestegjøre i Norge.
Det er tradisjon at Kongeparet inviterer nye ambassadører til lunsj, men på grunn av pandemien og strenge smittevernregler har det ikke vært mulig å gjennomføre slike arrangement på Slottet.
Diplomatlunsj i Store festsal på Slottet. Foto: Torstein Bøe / NTB
Kong Harald tok imot ambassadørene med ledsagere i Speilsalen, mens lunsjen ble servert i Store festsal. Gjestene satt ved runde bord, og det ble servert tre retter som besto av sashimi av laks og kamskjell med små tomater, tomatbuljong og korianderolje, kveite med tatlete, sopp, spinat, potet, purreløk og smørsaus med kaviar. Til dessert var det multer med pistasj- og karamellis.
Artisten Marit Larsen sto for de kulturelle innslagene ved avslutningen av måltidet.
Sveriges ambassadør Ulla Cecilia Björner blir tatt imot av Kong Harald. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Aktuelle saker
Samarbeid i Seattle
- Gjennom århundrene har millioner av mennesker tatt med seg sine håp og drømmer til USA. Noen har kommet for å oppleve et eventyr, andre for å klare å overleve eller for å forbedre livet for seg selv og sin familie, sa Kronprinsen da han innledet besøket til Seattle.
Det kongelige hoffs årsrapport for 2023
Kongehusets aktiviteter gjennom året speiler Norge i dag. Kongefamiliens reiser til 47 kommuner, offisielle besøk til fem europeiske land, ulike arrangementer sammen med det norske forsvaret samt søkelys på landets beredskap, viser både hva som er viktig for Norge og hva Kongefamilien er engasjert i.