Hopp til hovedinnhold

Tre forskere og en lærer fikk priser

Hans Majestet Kongen var i kveld til stede ved årsmøtet til Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo hvor fire priser ble delt ut.

07.09.2021

På årsmøtet mottok Akademiets nye medlemmer sine diplomer. Et av de nye medlemmene er direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet.

Kong Harald er ærespreses i Akademiet.

Kong Harald ankommer Akademiets årsmøte. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Fridjof Nansens belønning

Tre forskere mottok hvert sitt diplom og en belønning på 75 000 kroner av styreleder i Nansenfondet, professor Øyvind Østerud.

Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere innen realfag og medisin for 2021 gikk til Anders Kvellestad. Han får belønningen for fremragende forskning innen fysikk.

Fridtjof Nansens belønning for yngre forskere innen humaniora og samfunnsvitenskap gikk til Paolo Giovanni Piacquadio.

Harald Alfred Stenmark mottok Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning for år 2021 innen realfag og medisin. Han får prisen for sin fremragende forskning innen celle- og molekylærbiologi med særlig relevans for kreftsykdom.

Akademiets lærerpris til Gro Wollebæk

Kunnskaps-og integreringsminister Guri Melby delte ut Akademiets lærerpris til Gro Wollebæk ved Bøleråsen barneskole i Langhus. Hun er allmennlærer med fordypning i naturfag, matematikk og kunst og håndverk.

I nominasjonen av Wollebæk heter det "Gro ser alle elever, både de med stort læringspotensial, de med lite norsk språk, de som strever og de stille jentene. Hun evner å møte gutten som ikke kan sitte i ro, hun som alltid flakker med blikket eller hen som ikke sier noe."

Professor Unni Olsbye ved Universitet i Oslo avsluttet årsmøtet med et foredrag om "Det grønne skiftet".

Fiolinisten Catharina Chen spiller på årsmøtet til Det Norske Videnskaps-Akademi. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook