Hopp til hovedinnhold

Jubileumsbesøk til UngInvest

I år feirer Kronprinsparet 20 års bryllupsdag og dermed også 20-årsjubileum for Kronprinsparets Fond. I dag ble dette markert med besøk til en av Fondets samarbeidspartnere, UngInvest i Modum. 

13.10.2021

Kronprinsparets Fond skal styrke fellesskapet for unge mennesker slik at alle føler tilhørighet og kan delta. De har samarbeidet med UngInvest i ti år - et læringstilbud for ungdommer som av ulike grunner ønsker noe annet enn den ordinære videregående opplæringen. 

Over 200 ungdommer er tilknyttet en av UngInvest AIBs fem avdelinger i tidligere Buskerud hvert år. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte avdelingen i Modum for første gang i dag.

Lokale barnehagebarn ønsket Kronprinsparet velkommen til Modum. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kronprinsparet fikk høre om utviklingen av UngIvest fra 2011 til i dag og ungdommer fortalte hvordan det er å gå på UngInvest AIB. Det ble også gjenhør med høydepunkter fra samarbeidet med Fondet, sånn som Vitensenteret, læringsfestivaler og spredning til Stavanger, Haugesund og Vesterålen.

Med både 20-årsjubileum og 10-årsjubileum på en og samme gang, var det mye å feire. På kjøkkenet inviterte elever fra Matfag og Kantine og catering Kronprinsen og Kronprinsessen til å pynte sin egen kake.

Ungdommer på Matfag og Kantine og catering inviterte Kronprinsparet til å være med og dekorere jubileumskaker. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fra kjøkkenet gikk turen til mekanisk verksted der Kronprinsparet ble invitert med på mekking. UngInvest hadde gaver til Kronprinsen og Kronprinsessen, som blant annet fikk overrakt sin egen vannsykkel, laget av ungdommer ved UngInvest.

Kronprinsparet fikk en vannsykkel ungdommene har laget i gave under besøket. Foto: Terje Bendiksby / NTB  

I snekkerverkstedet fikk Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit se ulike produkter ungdommene har laget - sånn som mikrobiblioteket med hyller og møbler i "riktig størrelse" for små lesehester.

Pernille, Henrik og de andre barna i Skredsviksmoen barnehage har fått sitt eget mikrobibliotek tilpasset dem. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff

Til slutt var det tid for å smake på kakene. I kantinen var det dekket langbord for Kronprinsparet, ungdommer og offisielle gjester.

Kronprinsessen tar hull på kaken sammen med Isabelle B. Buene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fylkesordfører Roger Ryberg og leder Ingebjørg Mæland rundet av det hele med noen ord om den langvarige satsningen på UngInvest AIB og mulighetene framover.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook