Hopp til hovedinnhold

Sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke

Kronprinsparet deltok i formiddag på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke til minne om de drepte og til trøst for de berørte etter angrepet i Kongsberg.

17.10.2021

Et lys ble tent for hver av de drepte da Kongsberg mintes de som brått ble revet bort onsdag kveld – fire kvinner og en mann.

Nødetatene i Kongsberg tenner et lys for hver av de døde mens navnene blir lest opp. Foto: Terje Pedersen / NTB

Samlet i sorgen

– Vi står sammen i fortvilelsen over det vi har opplevd og alt det har kostet. Vi står også sammen mot de destruktive kreftene som vi har blitt utsatt for her, sa prost Roar Tønnesen innledningsvis.

Gudstjenesten ble ledet av sogneprest Aasbø. I tillegg medvirket biskop Jan Otto Myrseth, prost Roar Tønnesen, diakon Inger-Johanne Frogh, moskéleder Oussama Tlili og lokale sangere og musikere.

Kronprinsparet sammen med ordfører i Kongsberg Kari Anne Sand under sørgegudstjenesten i Kongsberg kirke. Foto: Terje Pedersen / NTB

Salen var fullsatt til sørgemarkering. Også justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og ordfører Kari Anne Sand var blant dem som deltok i gudstjenesten.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit går i følge med ordfører i Kongsberg Kari Anne Sand og biskop Jan Otto Myrseth etter sørgegudstjenesten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter sørgegudstjenesten ble det avholdt kirkekaffe på rådhuset der Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede.

Uttrykte sin medfølelse

Torsdag ble det sendt et brev til ordføreren i Kongsberg hvor Hans Majestet Kongen på vegne av Kongefamilien uttrykte både medfølelse og forferdelse etter de tragiske hendelsene på Kongsberg:

– Vi føler med de pårørende og skadde i sorgen og fortvilelsen. Og vi tenker på alle berørte i Kongsberg som har opplevd at deres trygge nærmiljø plutselig ble et farlig sted.

Kongefamilien sendte varme tanker til alle som går en vanskelig tid i møte og alle som har krevende arbeidsoppgaver foran seg.

– Det er vårt håp at tryggheten vil bli gjenopprettet så ikke frykten får feste, står det til slutt i brevet fra Kongen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook