Hopp til hovedinnhold

Inviterte til Stiftsgården

Trondheim har forskningsmiljøer i verdensklasse. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i morges vert for et frokostmøte om teknologi og samarbeid i Trondheim.

21.10.2021

Etter å ha ønsket gjestene velkommen til den offisielle kongeresidensen Stiftsgården ga Kronprinsen ordet til daglig leder Karianne Tung i Trondheim Tech Port. Foreningen jobber med å få de kloke hodene fra forskning og næringsliv i Trondheim til å jobbe mer sammen.

Det satses stort på kunstig intelligens. Direktør Jon Atle Gulla i forskningssenteret NorwAI hos NTNU forteller. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Hos NTNU i Trondheim ligger Norges nye forskningssenter for kunstig intelligens NorwAI som åpnet i fjor. Direktør Jon Atle Gulla var invitert til å fortelle om sitt arbeid.

Mens frokosten ble servert, inviterte Kronprinsen gjestene til å ta ordet og kommentere hvordan ulike miljøer i Trondheim samarbeider om innovasjon og teknologi, og særlig på området kunstig intelligens og generell digital innovasjon.

Karianne Tung i Trondheim Tech Port forteller om arbeidet med å skape et innovasjonsdistrikt i verdensklasse for en bærekraftig framtid. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Trondheims ordfører Rita Ottervik deltok også på møtet sammen med representanter for NTNU, forskningsinstituttet SINTEF, Helse Midt-Norge og næringsliv.

Frokostmøtet fant sted på Stiftsgården i Trondheim som ligger sentralt til i byen. Dette bypaléet fra 1770-årene er en av de største trebygningene i Norden. Stiftsgården er eid av staten, og Hans Majestet Kongen har disposisjonsrett.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook