Hopp til hovedinnhold

Tok imot Tysklands president

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok imot Tysklands president, Hans Eksellense herr Frank-Walter Steinmeier og hans kone Elke Büdenbender på Slottet i dag.

04.11.2021

Forbundspresidenten er på et to dager langt offisielt besøk til Norge. Etter den innledende audiensen inviterte Kongeparet Presidentparet på lunsj, der også stortingspresident Eva Kristin Hansen og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen var blant gjestene. 

Kongeparet og Kronprinsen tok imot Tysklands president og førstedame i audiens. Det tyske presidentparet er på offisielt besøk i Norge. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Det ble servert sjøkreps til forrett, mens hovedretten besto av piggvar med gulrot, gresskar, selleri og poteter med rødvinsjy. Til dessert fikk gjestene multer med lakris og hvit sjokolade.

Om bord FGS Berlin

Kronprinsen var om bord i det tyske marinefartøyet FGS Berlin i formiddag. Skipet er i Oslo i forbindelse med President Steinmeiers besøk. Kronprins Haakon en omvisning på det tyske forsyningsskipet i følge med Presidentparet og forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Orientering om bord FGS Berlin. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Det ble også gitt en orientering om det tysk-norske forsvarssamarbeidet. 60 norske kvinner og menn fra alle forsvarsgrener tjenestegjør i Tyskland. Norge har bidratt i NATO-operasjonen Enhanced Forward Presence siden våren 2017. Operasjonen er ledet av Tyskland, og Norge har bidratt med et mekanisert kompani som på det meste talte 200 menn og kvinner fra Hæren. Det tyske og norske ubåtvåpenet har også hatt et tett og godt samarbeid gjennom mange år.

Kronprins Haakon møter President Steinmeier for besøket om bord FGS Berlin. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff 

Presidentens videre program

Frank-Walter Steinmeier har vært Tysklands president siden 2017. Han er tidligere vært både utenriksminister og visekansler. I morgen skal han besøke Utøya sammen med statsminister Jonas Gahr Støre. Senere på dagen deltar Presidenten og statsministeren i en panelsamtale i Universitetets Aula i Oslo om demokrati, behovet for å engasjere ungdom i politikken og trusselen fra ekstremisme og hatefulle ytringer.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook