Hopp til hovedinnhold

100 år med møter og opplevelser

Kronprins Haakon deltok i går kveld på 100-årsfeiringen av Norges Varemesse på Lillestrøm. – Dere skaper begeistring og minneverdige øyeblikk.

19.11.2021

– Vi trenger steder å diskutere, å oppleve noe sammen og gjøre handel. I Norge var dere i Norges Varemesse tidlig ute med å skape et slikt nasjonalt møtested, sa Kronprins Haakon i sin tale til jubilanten.

Kronprinsen prøvesitter motorsykkelen til Gard Solberg på standen til Oslo Motor Show og MC-messen. Foto: Kilian Munch / Stiftelsen Norges Varemesse

Stiftelsen Norges Varemesse ble grunnlagt i 1920. Behovet for en markedsplass for norske varer meldte seg etter første verdenskrig da Norge sto i fare for å bli oversvømt av utenlandske varer. Kong Haakon og Dronning Maud var til stede da den første norske riksmessen gikk av stabelen på Akershus festning i september 1920.

– Dere og familien min har fulgt hverandre gjennom mer enn 100 år, sa Kronprinsen og viste til at bestefaren, Kong Olav, åpnet messehallen på Sjølystsenteret i mai 1962, mens faren, Kong Harald, var til stede da Norges Varemesse flyttet til de nye lokalene på Lillestrøm.

Norges Varemesse har vært vertskap for en rekke store og kjente arrangementer, som for eksempel Nor-Shipping, Bygg Reis Deg, Oslo Motor Show og Evolve Arena. Messesenteret i Lillestrøm skiftet nå navn til NOVA Spektrum, kunne administrerende direktør Gunn Helen Hagen avsløre under sin festtale i går kveld.

Kronprins Haakon i samtale med Odd Grann, tidligere generalsekretær i Norges Varemesse og kveldens hedersgjest. Foto: Kilian Munch / Stiftelsen Norges Varemesse

Stiftelsen Norges Varemesse eiere og driver også Oslo Spektrum i Oslo.

– Dere skaper begeistring og minneverdige øyeblikk for oss som har vært gjester her på Lillestrøm og på konsert i Oslo Spektrum, sa Kronprinsen og la til.

– Jeg har også gode minner fra da jeg som liten gutt var med faren min på Sjøen for alle og gikk med store øyne og så på alle båtene – som vi dessverre ikke skulle kjøpe. 

Jubileet ble markert med stands, sceneshow og festtaler i messesenteret på Lillestrøm, hvor 500 ansatte, eiere, kunder og samarbeidspartnere var til stede. Kronprinsen besøkte tre stands – motor, hage og båt  og en historisk utstilling som viste åpningen av Kong Haakon i 1920

Kronprinsen ble ønsket velkommen til Viken og Lillestrøm av assisterende statsforvalter Ingvild Aleksandersen, ordfører Jørgen Vik og politistasjonssjef Grethe Løland. Han ble ledsaget rundt i utstillingen av administrerende direktør Gunn Helen Hagen og styreleder Jan Halstensen i Stiftelsen Norges Varemesse.

 

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook