Hopp til hovedinnhold

Prestasjoner på høyeste nivå

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i morges Olympiatoppens Prestasjonskonferanse i Oslo. På scenen stod en gullvinner i Paralympics og norske næringslivsledere.

22.11.2021

Tema for konferansen var hva vi kan lære av andre som presterer på høyt nivå og hvordan kan tilføre verdi til deres videre utvikling.

Etter en kort innledning overvar Kronprins Haakon en samtale om prestasjoner i et samfunnsperspektiv mellom idrettspresident Berit Kjøll, friidrettsutøver Salum Kashafali og oljefondssjef Nicolai Tangen.

Kronprinsen ble tatt imot av idrettspresident Berit Kjøll og Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg ved ankomsten til nye MUNCH, der Prestasjonskonferansen ble avholdt. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Friidrettsutøver og gullvinner i Paralympics i Tokyo Salum Ageze Kashafali fortalte om sin lange vei mot toppen fra han i 2017 ble rammet av en sjelden netthinnesykdom. Tross to prosent syn har han maktet å bli en av verdens beste friidrettsutøvere.

– Idretten var der vi ble tatt imot da vi kom til Norge etter å ha flyktet fra Kongo, sa han og fortalte en sterk historie om å ikke gi opp.

Kashafali våknet en morgen hjemme i Bergen og oppdaget at nesten alt syn borte. Han la opp et ambisiøst treningsopplegg for å bli best i sin idrett. I 2019 ble han verdensmester og satte verdensrekord på 100 meter i sin klasse.

Oljefondssjef Nicolai Tangen fortalte om de mange likhetene det er mellom det å være idrettsutøver og det å være fondsforvalter i Oljefondet.

Prestasjonskonferansen er Olympiatoppens prestasjonsklynges store møteplass for utvikling av en nasjonal verdibasert prestasjonskultur på tvers av kunst/kultur, akademia, næringsliv og toppidrett.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook