Hopp til hovedinnhold

Norges første innovasjonsdistrikt

Denne uken var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon på plass i Oslo Rådhus da Mulighetsstudien for Oslo Science City ble presentert. Studien ser på mulighetene de neste 25 årene for Norges første innovasjonsdistrikt.

03.12.2021

Fra Majorstuen, via Marienlyst og Blindern, til Gaustad og Ullevål stadion ligger Norges mest kunnskapstette område. Med over 30 000 studenter, 7500 forskere, universitet, universitetssykehus, forskningsinstitutter og over 300 bedrifter samlet på et sted. Det er dette området, Oslo Science City, man ønsker skal bli et verdensledende innovasjonsdistrikt som skal bidra til et bærekraftig og moderne Norge.

Klima- og miljøminister er Espen Barth Eide, Kristin Skogen Lund, Alexandra Bech Gjørv var blant paneldeltakerne som snakket om samspillet mellom utvikling, statlig rolle og privat kapital. (Foto: Simen Sund / Det kongelige hoff) 

Oslo kommune og Universitet i Oslo gått sammen med sentrale aktører som bla. Sintef, NGI, Helse Sør-Øst, Oslo Universitetssykehus, Forskningsparken i Oslo, Oslo Cancer Cluster, Studentsamskipnaden SiO, Ferd og Oslo Pensjonsforsikring om å utvikle potensialet som ligger i området som omfattes av Oslo Science City. Det er resultatet av dette arbeidet som ble presentert i Mulighetsstudien.

Christine Wergeland Sørbye, administrerende direktør for Oslo Science City, byrådsleder Raymond Johansen og rektor ved Universitetet i Oslo Svein Stølen var blant aktørene som snakket varmt om studien og mulighetene man mener befinner seg i utviklingen av dette området. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook