Hopp til hovedinnhold

– Frivilligheten er en kraft i det norske samfunnet

I dag har Frivillighetens dag blitt markert over hele landet, og med det - startskuddet for Frivillighetens år 2022. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er årets høye beskytter, og deltok med en videohilsen under feiringen.

05.12.2021

– Frivilligheten er en kraft i det norske samfunnet som vi ikke hadde klart oss uten, fastslo Kronprins Haakon.  

Kronprins Haakons hilsen til åpningen av Frivillighetens år 2022. Foto: Det kongelige hoff

Det er gjort beregninger for å forsøke å anslå verdien av den frivillige innsatsen. Anslaget lyder på 142 000 årsverk til en verdi av 78 milliarder kroner. Årlig. Men hva er det egentlig verdt at noen står opp tidlig en søndag for å bake kake til en fotballkamp i øsregn, spurte Kronprinsen.
Hva er verdien av å inkludere nykommere i nærmiljøet, av å merke turstier?

Kronprinsens hilsen til åpningen av Frivillighetens år

Frivillighetens år

Frivillighetens år 2022 skal feire Norges viktigste lagarbeid, og det er Frivillighet Norge som har fått ansvaret for å planlegge og koordinere innsatsen. Det skal skal markeres fra nord til sør, på digitale og analoge flater og i både fysiske og digitale arrangementer. 

Alle lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med.

Bli med! 

Kronprins Haakon oppfordret alle til å finne noe å bidra med:

– Det blir ekstra gøy å være en del av frivilligheten dette året, sa Kronprinsen. – Jeg vil derfor oppfordre hver og en til å finne noe nettopp du kan bidra med, noe som passer for akkurat deg. Det finnes noe for alle. Og det er behov for å ha alle med på laget. Tusen takk for den innsatsen du gjør. Lykke til alle sammen med Frivillighetens år 2022!

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook